• USD  32,26
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.336,50
  • ALTIN  2.401,25
SON DAKİKA

Ne kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz

Ne kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz

31 Mart 2017 17:22

Kemal Sunal ve Tarık Akan'dan sonra Hababam Sınıfı'nın efsane oyunculardan 'Güdük Necmi' Halit Akçatepe de hayata veda etti.


2014'te Cine5'te İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme adlı programa çıkan Halit Akçatepe, "Düşünür müsünüz ölümü?” sorusuna “Niye düşünmeyeyim ölümü. Öleceksek öleceğiz. Bunun başka çaresi yok. Cenazemde görürsün benim ne kadar sevildiğimi” diye cevap vermişti.

Akçatepe, tiyatro oyuncusu olan babası oğlunun oyuncu olmasını hiç istememiş. Akçatepe o günleri şöyle anlatmıştı: “Babam oyuncu olmamı istemedi. Oyunculuk açlık parasızlık demekti. Tiyatro doğru dürüst bir yere gelmedi ki. Tiyatroyu seversen yaparsın.” diyerek anlattı. Babası Sıtkı Akçatepe ile “Hababam Sınıfı” filminde de birlikte oynadıklarını anlatan Akçatepe “ Babam sinema yapmadı. 1938’de Taş Parçası’nı çekmiş sonra pek film yapmamış. Tiyatroyu çok seviyordu. Ertem Eğilmez onu ikna etti Hababam Sınıfı için. Ben bıraktım, babam devam etti. Annem Leman Hanım güzel kadındı. Çocukken tiyatroda annemle oynadım. Babam tiyatrocu olduğu için para kazanamazdı, annem de beni çok sevdiği için meyve yiyeyim isterdi. Babamın parası yoktu olanı verirdi. Babama tutturdu bende oyuncu olacağım oğluma meyve alacağım diye ve oldu, aldı.”


kemal sunal, tarık akan, halit akçatepe, hababam sınıfı
ÖNCEKİ Efsane oyuncu hayatını kaybetti SONRAKİ Ünlülerden duygusal mesajlar