• USD  32,28
  • EURO  35,10
  • BORSA  10.319,96
  • ALTIN  2.473,15
SON DAKİKA

Necdet Özel'den dikkat çeken açıklamalar

Necdet Özel'den dikkat çeken açıklamalar

13 Ağustos 2015 11:46

Görevini Orgeneral Hulusi Akar’a devredecek olan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel veda öncesi dikkat çeken açıklamalar yaptı.


 “Göreve getirildiği günden itibaren kendisine ön yargılı yaklaşıldığını” savunan Özel, “Hepimizin ideolojisi, görüşü var ancak biz milli komutanlarız. Siyasi düşüncemiz oy kullandığımız sandıkta biter” diye konuştu.

Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik’e konuşan Necdet Özel, 4 yıllık görev süresini değerlendirdi.

‘Ön yargılı bakış vardı’

2011′de göreve geldiğini hatırlatan Özel “Ön yargılı bir bakış vardı. İnsanlar hakkında ön yargı olunmamalı. Görevim boyunca ön yargılı eleştirilere cevabımı hep icraarımla verdim. Bir yemin etmişiz , konuşamayız. Sıkıntılarımızı içimize atarız. Görevin kaderi bu, hasta bile olamazsınız.” dedi.

‘Gerektiğinde muhataplarına söyledim’

“TSK’yı milli iradeye saygılı ve demokrasiye inanarak yönettiğini” söyleyen Necdet Özel “Silah arkadaşlarım ve mesai verdiğimiz herkes bunu bilir. Şahitler. Bizi ilgilendiren konularda, söylenmesi gereken her şeyi söyledim. Yapılması gereni yaptım. Yerinde, zamanında ve muhataplarına…” diye konuştu.

‘Elbette siyasi düşüncelerimiz var’

Özel sözlerini şöyle sürdürdü; “Görevlerimizi yaparken her türlü görüşten bağımsız davranırız. Elbette farklı dünya görüşlerimiz, siyasi düşüncelerimiz var. Ama sandık kurulduğunda gider oyumuzu atarız. Siyaset, ideoloji biter. Biz milli komutanlarız, oyun rengi görevimize yansımaz.”

Emeklilik döneminde uzun süre dinleneceğini vurgulayan Necdet Özel “Hakkınızı helal edin” dedi.


haber, haberler, necdet özel, tsk, genelkurmay başkanı, hulusi akar, vatan gazetesi
ÖNCEKİ İşte Mehmet Topal gerçeği SONRAKİ Zekeriya Öz'ü kahraman yapanlar hain ilan etti