• USD  32,37
  • EURO  34,76
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.398,07
SON DAKİKA

New York Times: Reza Zarrab itirafçı olabilir

New York Times: Reza Zarrab itirafçı olabilir

01 Kasım 2017 12:57

New York Times gazetesi, Reza Zarrab'ın 27 Kasım'da başlayacak olan davada suçunu kabul edebileceği yönünde sinyallerin geldiğini, bu gelişmenin yaşanması durumunda Zarrab'ın soruşturmaya işbirliği yaparak katkı sağlayabileceğini yazıyor


Türkiye ve İran vatadaşı işadamı Reza Zarrab'ın tutuklu sanıklar arasında bulunduğu ve 27 Kasım'da ABD'nni New York kentinde başlaması beklenen davada, Zarrab'ın kendisine yöneltilen suçlamaları kabul edebileceği belirtildi.

New York Times gazetesinde yer alan habere göre, İran'a uygulanan yaptırımları ABD finans sistemini aldatıp yasa dışı yollarla delmekle suçlanan Reza Zarrab'ın avukatları, müvekkillerinin savunması için gerekli olan kritik belgeleri mahkemeye sunmadı.

New York Times, Zarrab ve avukatlarının iddianameye eklenen yeni iddialar konusunda ek savunmalarını iletmek için Pazartesi gece yarısına kadar süreleri olduğunu, ancak savunma tarafının mahkemeye herhangi bir belge sunmadığını söylüyor.

 Hakan Atilla, Reza Zarrab ile yargılanmak istemiyor!
ABD'de gözaltına alındıktan sonra Manhattan Bölge Mahkemesi'ne çıkan ve tutuklanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın mahkeme salonunda yapılan çizimi.

Ay sonunda başlayacak olan dava için jüri seçimi konusunda da Zarrab'ın avukat ekibi olası jüri üyelerine seçim sürecinde iletilecek soruları da sunmadığı New York Times haberinde yer alan detaylar arasında.

New York Times, Zarrab'ın avukat ekibine liderlik yapan Benjamin Barfman'a görüş talebinde bulunduklarını ancak bir yanıt alamadıklarını söylüyor.

 


abd, new york, times, belge, rıza zarrab, manhattan, hakan atilla
ÖNCEKİ Bursa'da 4 işadamına FETÖ gözaltısı SONRAKİ Osman Kavala tutuklandı!