• USD  32,28
  • EURO  35,03
  • BORSA  10.532,65
  • ALTIN  2.473,87
SON DAKİKA

O görüntüler ikisini de ağlattı

O görüntüler ikisini de ağlattı

29 Temmuz 2016 22:52

Beştepe'de şehitleri anma programında darbe girişimi sonrasında yaşananlarla ilgili görüntüler Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere tüm salonu duygulandırdı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Kongre Kültür Merkezi açılışı ve şehitleri anma programına katıldı.

Program sırasında 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaşananlarla ilgili yayınlanan bir belgesel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Başbakan Binali Yıldırım'ı duygulandırdı.

Belgesel gösteriminin ardından Başbakan Binali Yıldırım ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI:

15 Temmuz gecesi 170'i sivil, 62'si polis ve 5'i asker olmak üzere 237 şehit verdik.Bugün, saat 19.00 itibariyle yaralı sayımız 2191. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum.

Bizim dinimizde şehitlik, peygamberlikten sonra en yüksek makam. 

Arif Nihat Asya diyor ya, "Şehitler Tepesi boş değil, toprağını kahramanlar bekliyor ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor."

Bizim şehitlerimizin yattıkları toprak, tuttukları bayrak, yüreklerindeki iman, dillerindeki kelime-i şahadet belli, peki onları şehit edenlerin neyi belli? Sadece ihanetleri, şehitlerimizin hiçbiri bizim için meçhul değil. Bilakis onların her biri milletimizin malumudur ve ebediyen malumu olarak kalacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak üzere Boğaziçi Köprüsü'nün adını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, KızılayMeydanı'nın adını da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirdik.

237 şehidimizin adını anıtlaştıracağız. 


Başbakan, cumhurbaşkanı, Beştepe, şehitler, 15 temmuz
ÖNCEKİ Hakkari'de çatışma: 8 şehit SONRAKİ Ilıcak tutuklandı Mumay serbest