• USD  32,45
  • EURO  34,91
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.437,61
SON DAKİKA

Obama’dan Amerikalılara kritik mesaj

Obama’dan Amerikalılara kritik  mesaj

13 Temmuz 2016 09:59

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinde son dönemde siyahlar ve beyazlar arasında gerginliğin artması sonrası Amerikalılardan umutsuzluğa kapılmamalarını istedi.


Dallas’ta öldürülen 5 beyaz polis için düzenlenen anma töreninde konuşan Obama, “Amerikan ulusu göründüğü gibi bölünmüş değil” dedi.

Duygusal bir konuşma yapan Obama bununla birlikte bazı azınlık gruplarının ülkesinde ayrımcılığa maruz kaldığını da kabul etti.

ABD Başkanı ayrıca ülkesinde polislerin çok büyük bir bölümünün zor ve tehlikeli bir görevi yerine getirdiklerini; saygı görmeleri, “önyargılı” ya da “bağnaz” gibi basmakalıp ifadelerle nitelendirilmemeleri gerektiğini söyledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Obama, Dallas’taki törene giderken, Louisiana eyaletinde geçen hafta polis tarafından öldürülen Alton Sterling ve Philando Castile adlı siyahların yakınlarını arayarak onlara başsağlığı diledi.

İki siyahın öldürülmesi sonrası ABD’de birçok eyalette protesto gösterileri düzenlenmiş, onların intikamını almak isteyen Micah Johnson adlı bir keskin nişancı Dallas’ta 5 beyaz polisi öldürmüştü.


abd, obama, dallas, amerikalılar, lousiana, bağnaz
ÖNCEKİ Can Dündar can güvenliği nedeniyle yurt dışında SONRAKİ Acun Ilıcalı 10 dakikada boşandı