• USD  32,40
  • EURO  34,80
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.400,90
SON DAKİKA

Öğrenci ve velilerin tatil merakı

Öğrenci ve velilerin tatil merakı

08 Ocak 2017 11:05

İstanbul'da yoğun kar yağışının ardından öğrenciler 'İstanbul'da yarın (pazartesi) okullar tatil mi?' sorusunu soruyor.


İstanbul'da Cuma akşamı başlayan yoğun kar yağışı bu gece etkisini yitirdi. Kar yağışı hafif şekilde devam ederken tatil haberi bekleyen öğrenciler, "İstanbul’da 9 Ocak Pazartesi günü - yarın okullar tatil edilecek mi?' sorusunu dile getirmeye devam ediyor...  Öğrenci ve velilerin gözü İstanbul Valiliği'nde... Valilik henüz tatil kararıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Karayolları ekipleri ise buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışması yaptı. İstanbul'da ara sokaklarda buzlanma ve sürücülerin sıkıntı yaşadığı görülüyor. Kar yağışının İstanbul'da aralıklarla çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Çarşamba ve perşembe günler ise karla karışık yağmur görüleceği tahmin ediliyor.  Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da da kar yağışı cuma gününe kadar devam edecek. 

İstanbul'da sabah kar kalınlığı 08.00 itibarıyla Çatalca Subaşı mevkinde 110, Arnavutköy'de 60-65, Büyükçekmece ve Sultangazi'de 55-60, Uğur Mumcu, Bahçelievler, Küçükçekmece'de 25, Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş ile Bakırköy'de 15-18 santimetre olarak ölçüldü. Meteorolojiden Edirne, Kırklareli, Tekirdağ için de uyarılar var. 

ÇATALCA'DA 110 CM ÖLÇÜLDÜ

İstanbul'da bu sabah 08.00 itibarıyla kar kalınlığı, Çatalca Subaşı mevkinde 110, Arnavutköy'de 60-65, Büyükçekmece ve Sultangazi'de 55-60, Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa'da 45-50, Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer ile Zekeriyaköy'de 40, Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak'da 30-35, Uğur Mumcu, Bahçelievler, Küçükçekmece'de 25, Çekmeköy, Ümraniye ve Sancaktepe'de 20, Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş ile Bakırköy'de 15-18, Pendik, Kartal ve Tuzla'da da 10 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışı Anadolu Yakasında etkili olmak üzere kent genelinde aralıklarla devam ediyor.

THY SEFERLERİ İPTAL

Olumsuz hava şartları uçak seferlerini de olumsuz etkiliyor. THY, Atatürk Havalimanı'ndan bugün saat 17.00' ye kadar yapacağı iç hat seferlerinin tamamını iptal etti.

BUZ SARKITLARI TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Köprü altlarında oluşan buz sarkıtları tehlike oluştururken Büyükşehir Belediyesi, sürücüleri elektronik tabelalara yazılan yazılarla uyardı Anadolu yakasında hava sıcaklığı -5 dereceye kadar düştü.

OKULLAR TATİL OLUR MU?

İstanbul'da öğrenciler ise 'Yarın İstanbul'da okullar tatil olacak mı?' sorusunun yanıtını arıyor. Bu konuyla ilgili valilikten henüz açıklama yok. 
Afet Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu dün şunları söylemişti: Kar yağışı bu geceye doğru İstanbul'da etkisini kaybedecek, yarın (bugün) tekrar hafif artış var, fakat doğuya çekilmesi ve havanın açmasıyla yerdeki kar buza dönüşecek. Problem ara sokaklarda. İlçe belediyeleri üzerine düşeni yapıp kendi yollarını temizlemeli. Herkesin büyükşehir belediyesinin arkasına sığınmaması gerekiyor. Normalde tatil olmaması lazım ama herkes üzerine düşeni yapmazsa okullar tatil edilebilir, tabii karar yetkili mercilerde.

TWITTER'DAN İSTANBUL VALİSİNE


istanbul, tatil, kar, mikdat kadıoğlu, buz sarkıtları
ÖNCEKİ Soğuk hava Avrupa’da can aldı SONRAKİ Buz gibi havada denize girdiler