• USD  32,38
  • EURO  34,77
  • BORSA  10.240,89
  • ALTIN  2.395,91
SON DAKİKA

Öğrenciler fişleme yapan polisi okuldan kovdu

Öğrenciler fişleme yapan polisi okuldan kovdu

14 Ekim 2015 10:41

Bilgi Üniversitesi’nde öğrenci ve akademisyenlerin ‘Ankara katliamı‘nı protesto etmek için gerçekleştirdikleri yürüyüşte bir sivil polisin ‘fişleme‘ yapmaya çalıştığı ortaya çıktı. Öğrenciler, polisi okuldan kovdu.


Haberin Videosu İçin Tıklayın

BirGün’ün haberine göre Bilgi Üniversitesi öğrencileri, Ankara’da en az 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen ‘Hayatı durduruyoruz‘ eylemine katılarak derslere girmedi. Ancak bu sırada öğrenciler, önce eylemi daha sonra da forumu kayıt altına alan şüpheli bir kişi olduğunu fark etti.

Öğrenciler bu kişinin çekim yapmasını engellerken, BirGün’e konuşan bir öğrenci, “Bu kişinin sivil polis olduğu anlaşılınca arbede yaşandı. Sivil yemekhanede duruyordu, forumdaki arkadaşlar bunu fark edince rektörlüğe götürmek için yanına gittiler. Sivil polisi rektörlüğe götürmek için koridor açıldığında tekrar bir karmaşa yaşandı. Ondan sonra sivil polis dışarıda bekleyen çevik polislerini aradı. Tam o sırada sözlü atışmalar devam ediyordu. Polis bir çocuğu darp ederek gözaltına almaya çalıştı” dedi.

Rektörlük ise okulun içinde fişleme yapan bir sivil polisin olduğunu bilmediklerini iddia etti. Olayın ardından polis okuldan uzaklaşmak zorunda kaldı.


gizli çekim, sivil polis, ankara patlama, tren garı, bilgi üniversitesi, Fişleme, öğrenci protesto
ÖNCEKİ ABD ve Rusya'dan Suriye görüşmesi SONRAKİ BBC ve FT: Türkiye'de istikrar kötü durumda!