• USD  32,52
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,60
SON DAKİKA

Olaylı derbi Fenerbahçe'nin!

Olaylı derbi Fenerbahçe'nin!

13 Aralık 2015 17:37

Kadınlar Voleybol 1.Ligi'nde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maça küfürlü tezahüratlar sebebi ile ara verildi.


Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi’nde 2. sırada bulunan Fenerbahçe Grundig ile ezeli rakibi Galatasaray’ın arasındaki maç 2-0 Fenerbahçe’nin lehine devam ederken yarıda kaldı.

Yaklaşık 3 bin Galatasaray taraftarının doldurduğu salonda olaylar, maçın hakeminin verdiği kararlara itiraz eden Galatasaray teknik direktörü Ataman Güneyligil ve Centoni'nin sarı kart görmeleriyle başladı.

Baş hakem Bülent Bozkurt iki takım kaptanını yanına çağırarak gerilim konusunda uyarılarda bulundu. Kötü tezahürat devam edince maçın hakemi taraftarların tribünlerden çıkartımasını istedi ve salonu terk etmek için hareketlendi. Bunun üzerine sahaya çakmak, bozuk para gibi cisimler yağdı. Galatasaraylı oyuncular bu cisimlerden hakemleri koruyarak çıkmalarına yardımcı oldu.

Öte yandan bu gelişmeler yaşanırken salonun bünyesinde bulunan Volley Hotel kısmından içeri giren bir kişinin Fenerbahçe atkısı açmasıyla Galatasaray taraftarlarının tepkisi daha da büyüdü. Salonun içinde bulunan takım bayraklarının olduğu bölüme geçen taraftarlar burada bulunan Fenerbahçe bayrağını söküp aşağı attılar.

Tribünlerde bulunan taraftarların büyük çoğunluğunun salonu terk etmesi sonrasında, yaklaşık 1 saat aradan sonra derbi mücadelesi tekrar başladı.

SETLER VE OYUN
İlk set derbinin klasına yakışacak çekişmeye sahne oldu. Fenerbahçe Grundig’in baştan sona önde götürdüğü sette fark 2 sayıya kadar düşse de sarı lacivertli ekip Kim ve Bosetti’nin sayılarıyla ilk seti 22-25 kazandı.

Galatasaray maçın 2. setine, uzun aradan sonra sakatlıktan çıkıp ilk kez forma giyen kaptan Centoni’nin etkili oyunuyla üstün başladı. İlk iki teknik molaya taraftar desteğini de arkasına alarak giren Galatasaray’ı sarı lacivertli ekip 20-20’de yakalayıp Sırp oyuncusu Mihajlovic’in de etkili oyunuyla seti 23-25 ile lehine çevirdip durumu 0-2 yaptı.

Fenerbahçe Grundig yaşanan gerilim sonrasında oynanan son seti de rahat bir oyunla 19-25 kazandı ve derbiden de 3-0 galip ayrıldı.


haber, haberler, galatasaray, fenerbahçe, voleybol
ÖNCEKİ O Rus gemisi yeniden Boğaz'da! SONRAKİ Erdoğan istemiyor diye 400 istifa!