• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Olaylı derbi için bir açıklama daha

Olaylı derbi için bir açıklama daha

05 Kasım 2018 10:20

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 2-2 berabere kaldıkları Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hakem hatalarının sürekli Galatasaray aleyhine yapıldığını söyleyen Mustafa Cengiz, Fenerbahçeli Soldado ve Jailson'a da tepki gösterdi.


Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Schalke maçı öncesi Almanya'ya gidiş yolculuğu öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Olaylı Fenerbahçe derbisi hakkında konuşan Mustafa Cengiz, "Gerek İkinci Başkanımız, gerek Teknik Direktörümüz açıklamaları yaptı. Bunlara ekleyeceğim şeyler tabii ki var. Almanya'ya ülkemizi ve Galatasaray'ı temsil etmeye giderken açıklama yapma nedenim konsantrasyon. Rakipler ister beğensin, ister beğenmesin Türkiye'yi temsile gidiyoruz. Geçmişi unutalım demiyorum, ona takılı kalmayalım. Galatasaray ve kulüplerin kurtuluşu şampiyon olmak ve uluslarası arenada gelir kazanmak, marka değerini arttırmaktır. Önümüzde Şampiyonlar Ligi maçı var. Yapılan haksızlıkları unutmasınlar ama kin ve nefrete takılı kalmasınlar. Nefretlerini yok etmesinler ama saklı tutsunlar." dedi.

 
Açıklamalarına devam eden sarı-kırmızılı kulübün başkanı, "Fenerbahçe tribünlerinin neden boşaltıldığını sormadım, o an 2-0 öndeydik, bunu sormam ayıp olurdu. Sonrasında Ali Koç'a mesaj geldi ve vefat haberini öğrendik. Maçın tadı kaçtı. Ailesine sabır diliyorum, başsağlığı diliyorum." diye konuştu.
"7-0 YENMEK İSTERDİK"

Sözlerine devam eden Mustafa Cengiz, "Dilerdim ki 7-0 yenelim, 6-0 psikozunu bozalım ama genel anlamda hakem kötü bir performans sergilendi. Biz, Fenerbahçe maçında bir haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz. Rakibimiz farklı düşünebilir ancak bizim düşüncemiz bu. Maç tartışmalarıyla orada kalabilirdi. Hakem ikili itişmeyi görseydi, maç sonu bu olaylar olmazdı" dedi.


JAILSON VE SOLDADO'YA TEPKİ

Fenerbahçeli futbolcular Soldado ve Jailson'a da tepki gösteren Cengiz, "Yangını çıkaranlar, o yangını çıkaran İspanyol kardeşimiz, yangına dinamit atan Brezilyalı kardeşimizi, ve bu yangını önlemeye çalışanları disiplin kurulları bir tutmamalı. Disiplin kurullarında bir tane Galatasaraylı var, ben adaletli yaklaşacaklarını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Spor basınında yapılan yorumlarla ilgili konuşan Mustafa Cengiz, "Bütün yorumlar bizim aleyhimize. Futbol yorumcularına saygı duyuyorum. Muslera'nın hareketine penaltı diyorlar. Benim üzüldüğüm, rakip ceza sahası içerisinde futbolcumuz penaltı bekledi ama VAR'a bile bakılmadı. Biz, VAR ile yapılan konuşmaların yayınlanmasını istemiyoruz." dedi.
 
"KENDİ İSTİŞAREMİZİ YAPTIK"

Sarı-kırmızılı camiaya yönelik algı yaratılmak istediğini vurgulayan Mustafa Cengiz, "Biz yaşanan olaylarla ilgili kendi aramızda istişare ettik. Görüntüleri inceleyin, yöneticilerimiz hep ayırmak için araya giriyor. Vefatın ardından 'Seni sevmeyen ölsün' tezahüratı yapılmadı. Bu tezahürat kasıtlıymış gibi dile getirildi." şeklinde konuştu.


"HASAN ŞAŞ HATASINI KABUL ETTİ"

Galatasaray'ın yardımcı antrenörü Hasan Şaş'ın tahrikle kapıldığını söyleyen Mustafa Cengiz, "Hasan Şaş dün güzel bir açıklama yaptı ve hatalı olduğunu kabul etti. Hasan Şaş, Türk karakteri. Yabancı oyuncularda bundan bahsediyorum zaten. Yabancılar bunu bilmiyor, vurkaç ile olmaz. Sen gerilla değilsin. Bu ayıp, yakışmadı! Algı operasyonları yapmaya çalışıyorlar." dedi.

"VAR LEHİMİZE KARAR VERMEDİ"

Mustafa Cengiz ayrıca "Biri bir yerde bağırıyorsa onu dinlemek gerekiyor. Bunu Beşiktaş bağırdığı zaman da söyledim, şimdi de söylüyorum. Biri bağırıyorsa bir dinleyin bakalım, bir araştırın. VAR geldiğinden beri lehimize karar verilmedi." açıklamasını yaptı.


galatasaray, fenerbahçe, Derbi, mustafa cengiz, shalke
ÖNCEKİ Binali Yıldırım'ın İstanbul kararı SONRAKİ İstanbul’da Numan Kurtulmuş sürprizi..