• USD  32,20
  • EURO  34,76
  • BORSA  10.055,98
  • ALTIN  2.419,13
SON DAKİKA

Onlar kaçacak, biz kovalayacağız

Onlar kaçacak, biz kovalayacağız

22 Ekim 2015 15:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hukuki Araştırmalar Derneği temsilcilerini kabulünde konuştu.


 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hukuki Araştırmalar Derneği temsilcilerini kabulünde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paralel Yapı ile alakalı olarak, "17-25 Aralık sürecinde hukuk içinde bir çetenin, emniyet içindeki bir grupla şahsıma ve hükümete karşı bir darbe hazırlğı içinde olduğunu gördük. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Biliyoruz ki hala yargıda bu yapının mensubu olan insanlar var. İnlerine gireceğiz demiştik, gireceğiz" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Müslümanlar fethettiği yerlerde adaletle hüküm sürmeleriyle ön plana çıkmıştır. Bugün İsrail yönetimi her fırsatta Mescid-i Aksa'da Müslümanlara zulmediyor bunu şiddetle kınadığımı bir kez daha ifade ediyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

"BM'NİN 5 DAİMİ ÜYE SAYISI 20'YE ÇIKARILMALI"

Dünyaya adalet anlayışını yeniden yaşayarak ve yaşatarak göstermemiz gerekiyor. Suriye'deki adaletsizliğin bedeli 370 bin kaybedilmiş candır. BM başta olmak üzere uluslararası sistemlere itirazımızın altında gördüğümüz küresel adaletsizlik vardır.Dünya 5'ten büyüktür. Bu 5 ülkede bir tane Müslüman ülke yok. Böyle adalet olabilir mi? 3 tanesi Avrupa ülkesi. Ben Rusya'yı da Avrupa ülkesi sayıyorum. Biri Amerika diğeri de Çin.  BM'nin 5 daimi üyesi arasında bir tane Müslüman ülke yok ve tüm kıtalar temsil edilmiyor. BM'nin 5 daimi üye sayısı 20'ye çıkarılmalı ve bu 20 daimi üye yeni ülkelerle yer değiştirerek sistem devam etmeli. Bizim en geniş manada anlayışımız "işlerinizde istişare edin" anlayışıdır.

"12 EYLÜL'DE ASILAN GENÇLERİMİZİN GÖRÜNTÜLERİ HALA GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDEDİR"

Vicdanları yerine başka bir gücü ikame eden hukukçular milletimize ve devletimize çok büyük zarar vermiştir. Eğer irademiz hakka teslim olur, kula kul olmazsa orada başarılı oluruz. Çok çalkantılı bir dönemden geçmekteyiz. 27 Mayıs 1960 darbesi demokrasinimizin yanında en büyük darbeyi adalete vurmuştur. 12 Eylül'ün bir sağdan bir soldan diyerek astığı gençlerimizin görüntüleri halen gözlerimizin önündedir.

"ONLAR KAÇACAK, BİZ KOVALAYACAĞIZ"

17-25 Aralık sürecinde hukuk içinde bir çetenin, emniyet içindeki bir grupla şahsıma ve hükümete karşı bir darbe hazırlğı içinde olduğunu gördük. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Biliyoruz ki hala yargıda bu yapının mensubu olan insanlar var. İnlerine gireceğiz demiştik, gireceğiz. Karşımızdaki yapı ne kadar hain olursa olsun biz mücadelemizi hukuk içinde yürüteceğiz. Yargı içinde ne kadar üyeleri varsa eninde sonunda hesap verecek. Paralel devlet yapılanması adı verilen ulusal güvenliğimize tehdit olan bu yapıyı eninde sonunda çökerteceğiz.Doğu illerimizi ziyaretimde kadınların da onlarla birlikte hareket ettiğini görünce içim kan ağladı. Hakim ve savcılar arasında asıl denetimi yapacak olan mekanizma kendi vicdanlarıdır. 

"PARALEL YAPI DİĞER ÖRGÜTLERDEN DAHA TEHLİKELİDİR"

Bu Paralel Yapı milletimizin kutsal değerlerini kullandığından dolayı diğer örgütlerden daha tehlikelidir. Onlarla mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz. Gücünü milletten almayan hiçvir yapının ülkemizde hakimiyet kurmasına izin vermedik, vermeyeceğiz.

"ANKARA'DAKİ SALDIRI 1 KASIM'I YÖNLENDİRME EYLEMİDİR"

Bugün Suriye halkının rejime ve terör örgütlerine karşı mücadele bir istiklal mücadelesi haline dönüşmüştür. Onları tüm kalbimizle destekliyoruz. 30-40 bin Suriyeliyi ülkemize alamam diyen kişi Nobel'e aday gösteriliyor ama biz ülkemizde 2,5 milyon Suriyeliyi misafir ediyoruz. 15-16 Kasım'daki G20 zirvesinde Suriye meselesi esas gündem olacak. Ankara'daki terör saldırısı kollektif bir terör olayıdır ve 1 Kasım'ı yönlendirme eylemidir. Teröre karşı hergün şehitler veren ve yeni acılar yaşayan bir ülke olarak kimse bizden yaşanan olaylara sessiz kalmamızı beklemesin.

 


recep tayyip erdoğan, terör örgütü, işid, 1 kasım seçimleri, ankara patlama, tren garı, Hukuki Araştırmalar Derneği
ÖNCEKİ Hostesler uçakta Beşiktaş taraftarıyla coştu SONRAKİ Tasarım harikası metro istasyonları