• USD  32,43
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.435,00
SON DAKİKA

Oyunculuğu gerçekten çok sevdim

Oyunculuğu gerçekten çok sevdim

12 Ekim 2015 23:06

‘Asla Vazgeçmem’de rol alarak oyunculuğa adım atan 2014 Türkiye Güzeli Amine Gülşe, kendini geliştirmek için her bölümü yüzlerce defa izlediğini söyledi.


Miss Turkey yarışmasıyla yıldızı parlayan Amine Gülşe, ilk dizisinde başrolü kaptı... Gece gündüz demeden kendini geliştirmek için çalıştığını anlatan Gülşe’yle dizisinden gelecek planlarına dair her şeyi konuştuk.

- Bir önceki röportajımızda, “Miss World’e odaklandım, Oyunculuk aklımdan geçmiyor” demiştiniz. Fikrinizi değiştiren ne oldu? O zaman hedefim, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmekti. Bu arada teklifler geliyordu, senaryolara bakıyordum. Derken ‘Asla Vazgeçmem’in senaryosunu getirdiler ve “Karakte- rini Nur’la uyuşturuyoruz” dediler. Okuyunca gerçekten Nur’un saflığından, ayaklarının üzerinde durmasından, aşka sarılmasından etkilendim. Senaryo o kadar akıcıydı ki, 2 - 3 bölümde yaşanacak olaylar tek bölüme sığdırılmış gibiydi. Bu projede olmak istiyorum diyerek kabul ettim.

- Nur’u canlandırmak zor mu?

İlk başlarda nasıl davranacağım konusunda çok zorlanıyordum. Sonuçta hiçbir oyunculuk eğitimim yok. Sağ olsun Tolgahan (Sayışman), yönetmenimiz Aysun Akyüz çok yardımcı oldular.

Çetin Sarıkartal’dan ders aldım. Hülya gülşen’le çalıştım. Kendin dışında bir karaktere bürünmek, onu yaşatmak çok tuhaf gerçekten. Mesela Nur’un çok sakin kalabileceği bir yerde, Amine sakin duramaz. Nur her şeye üzülüp ağlıyor, Amine ise çok zor ağlayan biri. Çalışarak kendimi duraklatmayı, onun gibi hissetmeyi öğrendim. Gece gündüz demeden çalıştım.

- Oyunculuğu sevdiniz mi peki, devam edecek misiniz?

Miss Turkey’e model olarak katılmadım. Ülkemi temsil ettim, bazı dergilere çekim yaptık. Keyif almadım diyemem ama ağır basan şey oyunculuk.

- İlk dizinizde başrol oynuyorsunuz. Bir anda parlayıp sonra ortadan kaybolan çok genç var...

İnşallah öyle bir şey olmaz çünkü ben gerçekten oyunculuğu çok sevdim. Öyle bir şey olursa da çok çalışıp, yine baştan denemeye çalışırım. Pes etmem. Hiçbir zaman ‘Ben oldum demeyeceksin...

- ‘Asla Vazgeçmem’deki oyunculuğunuzla ilgili tepkiler nasıl?

Zamanım oldukça sosyal medyadaki yorumları okuyorum. İyi yorumlara da, kötü yorumlara da açığım. Çünkü hepsinden kazanacağım bir şey var. Sokakta teyzeler “Ahh kızım orada yıprandın, gel benim oğlumu al” diyor. Dizideki Mert’le olan diyalogumdan dolayı çocuklar da çok seviyor.

- Siz performansınızı nasıl buluyorsunuz?

İlk bölümden beri her bölümü belki 100 kere izlemişimdir. Tekrar tekrar izliyorum, nasıl bir oyun çıkarmışım, kendimi nasıl geliştiririm diye bakıyorum. Dizinin ikinci sezonu başladığı için demek ki beğenmişler, demek ki doğru bir iş çıkarmışım. Beğenmediğim de oluyor, iyi olmuş dediğim yerler de.

‘Tolgahan’la oynadığım için şanslıyım’
- İstanbul’da yaşamaya alıştınız mı?

Küçüklüğümden beri her sene İzmir Bergama’ya giderdik ama İsveç’ten sonra İstanbul birden çok büyük, kalabalık geldi. Nereye nasıl gideceğimi hiç bilmiyordum. Annemin burada olması beni güçlendirdi. Sağ olsun hiç bırakmadı, güç kaynağım o benim. Şimdi bir süre için abim de geldi. Eve döndüğümde onların yüzlerini görebilmek çok mutlu ediyor.

- Boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz?

İstanbul’da tek arkadaşım vardı, şimdi onunla komşu olduk. Arkadaşlarımı özlediğim zaman İsveç’e gidip geliyorum. Çekimler dışında pek bir şeye vaktim olmuyor, çok yoğun çalışıyoruz. Setin Şile’de olması da avantaj; her şeyden, kalabalıktan uzak.

- Tolgahan Sayışman’la iyi anlaştığınızdan bahsettiniz. Nasıl bir rol arkadaşı?

Süper! Herhalde dileseydim bu kadar iyisi çıkmazdı karşıma. Çok komiktir, eğlencelidir. Onunla oynadığım için şanslı hissediyorum.

‘Bana yanlış yapanı silerim’

- Mesut Özil’le sevgili olduğunuz doğru mu?

O konulara hiç girmeyelim. Özel hayatımla konuşulmak istemiyorum. İşim, başarılarım konuşulsun. İyi, kötü ya da doğru, yanlış haberler yazılacaktır. Bunlara alıştım diyebilirim.

- “Kalbimi çalmak zordur” demişsiniz. Erkek arkadaşınız nasıl biri olmalı?

Karşıma çıkacak insan gerçekten karakteri oturmuş biri olmalı. Çünkü şöyle bir yanım var; bana yanlış yapanı, arkadaşım ya da sevgilim olsun, tek hatasında siler atarım. Arkama dönüp bakmam. Eee üzülmeye, yıpranmaya gerek yok. Eğer bir şeyler olmuyorsa zorlamayacaksın. Onun dışında hiçbir zaman dış görünüşü şöyle olmalı, böyle olmalı demem. İş hayatıma saygı duymalı, beni mutlu etmeli.

‘Türkan Şoray kurallarım var’

Oyunculukta Türkan Şoray kuralları olduğunu söyleyen Amine Gülşe, sevişme sahnelerinde rol almayacağını belirtti.


amine gülşe, asla vazgeçmem
ÖNCEKİ Şırnak'tan acı haber: 1 asker şehit SONRAKİ Uzun ömrün sırrı gende saklı