• USD  32,46
  • EURO  34,74
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.429,60
SON DAKİKA

Özgür Özel'den gündem yaratan açıklama

Özgür Özel'den gündem yaratan açıklama

11 Aralık 2020 13:03

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Tank Palet Fabrikası tartışmalarının devam ettiği Meclis’teki bütçe görüşmelerinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Tank Palet fabrikası ve orduya ilişkin tartışma yaratan açıklamalarının yankısı Meclis’te sürmeye devam ediyor.

2021 yılı bütçe görüşmeleri devam ederken AKP’li ve CHP’li vekiller arasında Tank Palet tartışmaları da Meclis Genel Kurulu’nda nabzı yükselten açıklamalara neden oluyor.

AdChoices
ADVERTISING

 
Benzeri bir tartışma da geçen hafta CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve AKP’li vekiller arasında yaşanmıştı. Katar Emiri’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiği uçağı hatırlatan Özel, "Ama bir gerçek var, bu devirde kimse kimseye yarım milyarlık uçan saray da vermez. Seçimden sonra seçilecek Cumhurbaşkanımızın ne yapacağını söyleyeyim: O devasa uçak Sabiha Gökçene inecek, Sakarya’da ne kadar Katarlı asker, Katarlı mühendis, Katarlı çalışan varsa uçağa binecek… Katarın uçağı o pistten, Sabiha Gökçenden, teker kesince bundan sonraki Cumhurbaşkanı telefon açacak Katarlılara diyecek ki “Bizim kimseden alacak uçağımız, kimsenin uçağına binecek Cumhurbaşkanımız yok, mühendisiniz, Katarlı askerleriniz ve uçağınız sizindir, tank palet milletindir." İfadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel’in bu açıklamaları CHP’li vekiller tarafından alkış alırken, sosyal medyada da gündem oldu. Özel’in açıklamaları son günlerin en çok beğeni ve paylaşım alanlar arasına girdi.


 


chp, meclis, katar, özgür özel
ÖNCEKİ Koca'dan AKP'liler aşı oluyor iddiasına yanıt SONRAKİ Dolar'da kritik tarih : 24 Aralık