• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Paris yine karıştı! Eylemciler Paris’te Opera Caddesi’nde gösteri düzenledi

Paris yine karıştı! Eylemciler Paris’te Opera Caddesi’nde gösteri düzenledi

02 Ocak 2020 21:38

Fransa'nın başkenti Paris'te, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin emeklilik reformu bir kez daha protesto edildi.


Emeklilik reformuna karşı başlatılan grev devam ederken, eylemciler Paris’te Opera Caddesi’nde gösteri düzenlendi. Paris ve çevresinde toplu taşımayı düzenleyen RATP ve Fransa Ulusal Demir Yolları Şirketi (SNCF) çalışanları ve sarı yeleklilerin liderlerinden Jerome Rodrigues’in katıldığı eylemde, polis ile eylemciler arasında arbede yaşandı.

SERT MÜDAHALEDE BULUNDULAR 

Polis, eylemcilere biber gazıyla müdahale etti. Polisin, emeklilik reformunun geri çekilmesini talep eden göstericilere sert şekilde müdahale ettiği görüldü.

Emeklilik reformuna karşı 5 Aralık’ta başlayan grev, 1986’dan bu yana, en uzun süren grev oldu. Fransa’nın Noel ve yılbaşı tatillerinde olduğu dönemde Paris ve büyük kentlerde, özellikle ulaşım ve sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşanıyor. Emeklilik reformu geri çekilene kadar grevlerin devam etmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümet, emeklilik reformundan vazgeçmeyeceğini belirtirken, sendikalar reformun geri çekilmesi için ısrar ediyor.

Macron, yeni yıl mesajında, “Fransızların önünde hayata geçirilmesi konusunda vaatte bulunduğum ve hükümetin yürüttüğü emeklilik reformu tamamlanacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Ülkenin en önemli sendikalarından Genel İş Konfederasyonu (CGT), 7-10 Ocak tarihlerinde ülkedeki 8 rafinerinin giriş ve çıkışlarında blokaj eylemi yapılması ve 9 Ocak’ta yeniden gösteri düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. Fransa’da yapılan bir ankete göre, Fransızların yüzde 57’si emeklilik reformuna karşı çıkıyor.


protesto, fransa, paris
ÖNCEKİ İmamoğlu'ndan AKP'li Ünal'a yanıt: Benim arkamda, 16 milyon insanın aklı var SONRAKİ Trump'tan Erdoğan'a uyarı!