• USD  32,54
  • EURO  34,91
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.437,09
SON DAKİKA

Pereira ne yapacağını şaşırdı!

Pereira ne yapacağını şaşırdı!

12 Eylül 2015 10:04

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Mehmet Topal'ı nerede oynatacağına karar veremedi. Genç Hakan'ın stoperde forma giyme şansı var. Ozan Tufan, Volkan Şen ve yeni transfer Markovic de Pereira'yı kararsızlığa iten üçlü.


1. ALTERNATİF
Pereira idmanlarda ilk olarak bu kadroyu çift kale ve taktik çalışmalarında denedi. Hakan Çinemre ile Kadlec ikilisi savunma göbeğindeydi. Ama sonra vazgeçti.

2. ALTERNATİF
Portekizli hoca ardından yeni transfer Markovic’e bu kez forma verdi. Kurgu böyle olunca hemen değişti. Diego bu 11’de yer almadı. Savunma da değişmedi.

3. ALTERNATİF
Bu kez Volkan Şen 11’e adım attı. Pereira’nın kafası yine karıştı. Savunma göbeğindeki ikili aynıydı. Ancak, bu kez sağ taraftaki kadro denendi. Son karar bu olacak gibi.

Vitor Pereira’nın kafası hem savunmadaki yokluklar hem de orta alan ve hücumdaki bolluk nedeniyle karışık. Oyuncuların birbirine alışması ve bir an önce forma girmesi için sabit 11 oluşturmak isteyen Portekizli hoca, hem savunmadaki sakatlıklar hem de orta alan ve hücum bölgesindeki oyuncuların milli maçlardaki iyi performansları nedeniyle Kasımpaşa maçı öncesi kararsız kaldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; önceki gün yapılan idmanda sürekli farklı 11’ler deneyen Pereira henüz net bir fikir oluşturmadı. Mehmet Topal’ı savunmada denerken bir anda karar değiştirip milli yıldızı orta alana, Hakan’ı ise stopere çekti.

LAZAR MARKOVIC BİLMECESİ

Volkan Şen’in performansını da iyi bulan Pereira, Diego’nun savunmada zafiyet yaşatması ihtimaline karşın bu oyuncuyu banko oynatmayı düşünüyor. Yeni transfer Sırp Markovic’in de etkili bir performans ile antrenmanlarda yer alması Pereira’nın kafasını iyice karıştırdı. 4-4-2 sistemi ile oynamak isteyen hoca Markovic’i sağ kanatta ve forvet arkasında deniyor. Pereira’yı zorlayan bir diğer isim ise Ozan Tufan. Bu oyuncunun durumu da belirsiz.

Tüm bu denemeleri antrenmanda yapan Pereira en az 4 farklı ilk 11 üzerinde duruyor. Son karar ise maç gününe bırakıldı.

GÜNÜN SORUSU: PEREİRA OLSANIZ NE YAPARDINIZ?

Rüştü Reçber: Savunmada ilk ismim Kadlec
Kadlec tecrübeli ilk 11’de olmalı. Topal savunmaya çekilecekse onun yokluğunu Ozan ile doldurursunuz. Ozan orta sahada ne olursa olsun oynar. Dikine giden, temposu yüksek bir isim. 

Fiziğiyle hava toplarında da iyi. Markoviç fizik durumuna göre şans bulabilir. Diego çok tartışılıyor ancak o da benim için bankosu bu takımın. Ancak onun da alternatifi Volkan Şen olur.

Hakan ÜNSAL: Orta sahada Topal oynamalı
Fenerbahçe'nin kadrosu geniş. Hakan Çinemre de rahat rahat oynar. Alves-Kjaer sakat. Bir tek Kadlec kalıyor tecrübeli. Topal’ı da savunmaya denersiniz. Hakan’ın Kadlec’ten kötü olacağını düşünmüyorum. 

Topal önde oynarsa stoperin işi kolaylaşır. Orta sahada ise Volkan Şen’i mutlaka oynatırım. Ozan’ı bilen biri olarak da Meireles yerine ona şans tanırım.

İlker YASİN: Çinemre ile maça başlarım
Haken Çinemre’ye şans verirdim. Stoperde eksikliği Topal kapatabilir. Daha önce burada oynadı. Markoviç alındı ve onu sahada görmek isterim. Diego’yu ise kesinlikle kanatta başlatmam. Ozan Tufan da mutlaka 11’de yer almalı. 

Kabiliyetli bir yapısı var. Volkan Şen de devamlılığı olan oyuncu değil. Duygusallıktan etkileniyor. Profesyonellik mayası güçlü değil.


fenerbahçe, vitor pereira, kasımpaşa, defans, bilmece, sakatlar
ÖNCEKİ Çelme takılıp düşen mülteci teknik direktörmüş SONRAKİ HDP'liler akın akın Cizre'ye gidiyor!