• USD  32,58
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.901,27
  • ALTIN  2.460,38
SON DAKİKA

Perinçek'ten CHP seçmeni için şok sözler

Perinçek'ten CHP seçmeni için şok sözler

28 Haziran 2018 10:00

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 24 Haziran seçimleri hakkında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak 24 Haziran seçimlerinde 98 bin 951 oy ile yüzde 0,2 oy aldı


Parti, milletvekilliği seçimlerinde de aynı oranda oy elde etti.

BBC Türkçe'ye konuşan Perinçek, seçmenlerin 24 Haziran'da "ekmekten önce vatan" dediğini belirtti.

Perinçek, "Milyonlarca CHP'linin, bonzai, esrar içip HDP'ye oy verdiğini, Vatan Partisi tabanının da duman altı kaldığını" söyledi.

Partinizin aldığı oylar açısından seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bizimkiler öncü oy. Seçmen "Önce vatan" dedi ama teröre karşı mücadelede esas olarak AKP ve MHP mevzisine yığıldı çünkü onlar hükümette ve gelecek hükümetin sahipleri olarak gözüküyor. Vatan mücadelesini en tutarlı, en kararlı Vatan Partisi yönetebilir diyen öncü, dar, küçük bir kesim Vatan Partisi'ne oy verdi. Bir de daha stratejik olarak sürece bakanlar, yani önümüzdeki dönemde üretim ekonomisi mecburiyeti var oy verdi.

Vatan Partisi'nin oyları bütün Güneydoğu illerinde beş kat ile on kat arasında büyüdü. CHP'nin güçlü olduğu Ege ve Trakya'da da düşüş oldu. Büyük kentlerde de daha zengin kesimlerin oturduğu Çankaya gibi, Beşiktaş, Kadıköy gibi Vatan Partisi'nin oylarını düşürürken varoşlarda yükseldi.
Sizce Güneydoğu'da oylarınız neden artttı?

Vatan Partisi'nin teröre karşı mücadeledeki kararlılığı halk içinde oy topladı.


Sizce oy verenler yerel seçmenler mi güvenlik görevlileri miydi?

Güvenlik görevleri AKP ve MHP'ye verdi halk ise Vatan Partisi'nde verdi. Ama güvenlik görevlileri içerisinde de Vatan Partisi'ne karşı çok büyük bir ilgi ve beğeni var.

Sahada, İzmir gibi kentlerde kampanyanızın çok görünür olduğunu görmüştük. Oylarınız Ege'de neden düştü?

Tayyip Erdoğan düşmanlığı, Ege'de, Trakya'da o kadar ağır ki, "Aman bu adamdan kurtulalım" fikriyle oylarımız CHP'ye kaydı. Mesela İzmir'den iki köyle konuştum. Sarılar köyündeki 60 oyumuz 16'ya düştü. Dediler ki, "Erdoğan geliyor, aman kurtulalım bundan' korkusuyla ağırlıklı olarak Muharrem İnce'ye yöneldiler. 'CHP, PKK'yı meclise sokuyor' korkusu olanlar da AKP'ye yöneldi". 44 oyumuz CHP ve AKP arasında paylaşılmış oldu.

Türkiye'de en fazla oyu alan AKP'den sonuçlar üzerinden "Eksiklerimizi araştıracağız" yönünde açıklamalar geldi. Sizin de eksikliklerinizle ilgili böyle bir iç tartışmanız olacak mı?
Tabii ki. Şu anda Türkiye'nin her yerinde Vatan Partisi örgütleri bu seçim sonuçlarını tartışıyor ve Merkez Karar Kurulu'nu da Cumartesi günü topluyoruz. Ama şunu görüyoruz. Seçmen şu anda "Ekmekten önce vatan" diyor. Ama şimdi Türkiye'nin gündemine ekmek geliyor.


Seçim sonrası ilk açıklamanızda, esrar çeken CHP'liler tabirini kullandınız. Bunu açar mısınız?

CHP'nin tabanı bonzai çekti. Ben onu ilk olarak Ankara-İstanbul yürüşü sırasında söyledim. FETÖ'yle, PKK ile yürüyorlar. Dediğim doğru çıktı, bonzai içmişler, milyonlarca CHP'li, bonzai içmese gidip, HDP'ye, PKK'ya oy verir mi? Bir de duman altı olanlar var: Vatan partisi tabanı. Mesela bu odada esrar çekildiği zaman siz esrarı çekmeseniz de duman altı oluyorsunuz. Siz CHP ile aynı mahalledeyseniz, orada esrar, bonzai çekildiği zaman duman altı olursunuz. CHP intihar gibi bir şey yaptı. Kendi seçmenini PKK'ya yönlendirdi. Bizim tabanımız da bundan etkileniyor, bizim tabanımızda da Tayyip Erdoğan düşmanlığı var. O Erdoğan düşmanlığı seçmenimizin bir kısmını CHP'ye oy vermeye sürükledi. Yani duman altı oldular.


chp, pkk, doğu perinçek, vatan partisi, fetö, bonzai
ÖNCEKİ Ankara'da FETÖ operasyonu SONRAKİ Cem Yılmaz'dan sürpriz itiraf