• USD  32,26
  • EURO  34,83
  • BORSA  10.055,98
  • ALTIN  2.427,66
SON DAKİKA

PKK 2 ton bomba ile karakola saldırdı! 2 şehit

PKK 2 ton bomba ile karakola saldırdı! 2 şehit

02 Ağustos 2015 07:50

PKK, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak Jandarma Komutanlığına 2 ton bomba yüklü traktörle intihar saldırısı düzenledi, 2 güvenlik görevlisi şehit oldu, 24 görevli de yaralandı.


Haberin Galerisi İçin Tıklayın

Midyat'ın Gelinkaya Mahallesi mevkisinden geçen Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nda güvenliği sağlayan askeri aracın geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin yola önceden döşediği mayın patladı. Olayda 1 asker şehit olurken, 8 asker de yaralandı. Yaralı askerler önce Midyat Devlet Hastanesine oradan da Mardin'deki tam teşekküllü hastaneye sevk edildiler. PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldı.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 2 askerin şehit olduğu 24 askerin yaralandığı terör saldırısının ardından yaralı 8 asker helikopterle Erzurum’a getirildi.

Olay, Doğubayazıt ilçesine 17 kilometre mesafedeki Karabulak Jandarma Karakolu’nda meydana geldi. Bir grup PKK’lı, bomba yüklü traktörü karakol önüne getirerek patlattı. Patlamada 2 asker şehit olurken, 24 asker yaralandı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan 8 asker, helikopterlerle Erzurum’a getirildi. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi pistine iniş yapan helikopterdeki yaralı askerler, ambulanslarla Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi ve Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.


pkk, şehit, ağrı, intihar saldırısı, doğubayazıt
ÖNCEKİ Hande Yener'den Harbiye'de dev konser SONRAKİ Askeri araca mayın tuzağı! 1 şehit