• USD  32,36
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.269,65
  • ALTIN  2.393,32
SON DAKİKA

PYD Cenevre'de masaya davet edildi

PYD Cenevre'de masaya davet edildi

26 Ocak 2016 17:06

Hükümetin tüm çabalarına karşın Suriye'deki yeni dönem görüşmeleri için oluşturulan Cenevre'deki masaya PYD de davet edildi.


PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Suriye’de siyasi geçiş süreci için tarafları bir araya getirecek müzakerelere katılmak üzere resmi daveti aldı. Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura tarafından, Cenevre görüşmelerine katılması için resmen davet edilen Müslim, PYD’yi temsil edecek. Salih Müslim’in yanı sıra PYD Avrupa Temsilcisi Abdülselam Mustafa da görüşmelere davet edildi.

Sputnik’in ulaştığı kaynaklara göre, Demokratik Suriye Meclisi’nden (DSM) eş başkanlar Heysem Menna ile İlham Ehmed ve Renda Qisîs de resmi davet aldı.

PYD’nin, Demokratik Suriye Meclisi çatısı altında mı, yoksa tek başına mı müzakere masasına oturacağı son ana kadar netlik kazanmadı. Dün ulaşılan kaynaklar, Mistura’nın sözcüsünün önceki gün Müslim ile görüşerek “İsminiz çekin. O zaman sorun ortadan kalkabilir” dediğini ancak PYD liderinin müzakere masasına kendisinin oturacağına dair bir şart öne sürmediğini hatırlatarak öneriyi reddettiğini aktarmışlardı



sputnik


suriye, pyd, birleşmiş milletler, sali müslim, cenevre, heysem menna
ÖNCEKİ HDP'li vekiller Başbakan'ın önünü kesti SONRAKİ Tecavüz anketine büyük tepki