• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Rıdvan'ın o açıklamasına tepkiler sürüyor

Rıdvan'ın o açıklamasına tepkiler sürüyor

17 Aralık 2017 17:07

Rıdvan Dilmen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı 'parkasız Deniz Gezmiş' benzetmesine MHP lideri Devlet Bahçeli'den sert tepki gelmişti. AKP ve HDP'li vekillerden de açıklama geldi.ve CHP PM üyesi ve Antalya milletvekili Devrim Kök'ten peş peşe açıklamalar geldi.


AK Parti'nin ülkücü kökenli Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise Rıdvan Dilmen'in benzetmesine tepki gösterdi. Deniz Gezmiş ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kıyaslamasının kabul edilemez bir hata olduğunu söyleyen Özdağ, "Deniz Gezmiş bir terörist idi ve bir banka soymuşlardı ve çeşitli yerleri bombalamışlardı. Kendisi ODTÜ öğrencisi olmadığı halde, ODTÜ’ye gelerek başka öğrencilerin okuma haklarını da ellerinden alarak hürriyetlerini engellemişti. Dilmen'e göre, Recep Tayyip Erdoğan da, Deniz Gezmiş de emperyalizme karşıymış. Evet, Recep Tayyip Erdoğan, her türlü emperyalizme karşı. Amerikan emperyalizmine de karşı, Çin emperyalizmine de karşı, Rusya emperyalizmine de karşı. Ama Deniz Gezmiş sadece ve sadece Amerikan emperyalizmine karşıydı. Rusya ve Çin’e de hoş geldin diyordu. O nedenle Rıdvan Dilmen boyundan büyük işlere kalkışmasın. Sporla ilgili, futbolla ilgili konuşsun. Hele de Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili konuşacaksa, desin ki; aynen 'tarihte olduğu gibi büyük şahsiyetlerden bir tanesidir' desin. 'Hem vesayeti yıktı, hem Türkiye’de kalkınma hamleleri yaptı, arka arkaya 12 seçim kazandı, Mustafa Kemal Atatürk’ten sonraki en büyük lider, en başarılı lider, son savaşçı, en karizmatik lider' desin. Mustafa Kemal Atatürk karizmatik bir liderdi, Recep Tayyip Erdoğan da karizmatik bir lider. O nedenle Dilmen’in yaptığı bu benzetmeyi benim kabul etmem mümkün değildir" diye konuştu.

TARTIŞMAYA HDP DE KATILDI

Bu tartışmanın ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemabay'ın açıklaması HDP'nin twitter hesabından paylaşıldı. Kemalbay, "Bazıları Deniz Gezmişlerden yola çıkıp Erdoğan’ı “Parkasız Deniz Gezmiş” olarak niteliyor. Bu utanç verici yandaşlık arzusuna cevabımız şu: "Bugün Deniz Gezmiş yaşasaydı Selahattin Demirtaş’ın koğuşunda olurdu, cezaevinde olurdu. Bizler Denizlerden, Mahirlerden aldığımız devrimci geleneği, direnişi geleceğe taşıyacağız"

V

CHP'DEN BAHÇELİ VE RIDVAN DİLMEN'E TEPKİ

CHP Parti Meclis üyesi ve Antalya Milletvekili Devrim Kök ise bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliyi Deniz Gezmiş üzerinden eleştirdi.Kök şu ifadeleri kullandı:

"Televizyonda biri çıkıyor sözüm ona sporcu, eski futbolcu Cumhurbaşkanı için Parkasız Deniz Gezmiş diyor. Arkasında da mevcut Cumhurbaşkanının bir ’koltuk değneği’ var, siz ismini biliyorsunuz. Arkasından diyor ki "Çok ayıp seni kınıyorum, koca Cumhurbaşkanını bir dönemin terörine nasıl benzetirsin?’ diyor. Açıkça ilan ediyorum, CHP milletvekili olarak söylüyorum;’Deniz Gezmiş bizim namusumuz, onurumuzdur. Deniz Gezmiş halktır, devrimcidir, aydındır, bu coğrafyada emperyalizme karşı mücadele eden bir kahramandır. Onun için bizim kutsallarımıza dil uzatmayı bıraksınlar. Deniz Gezmiş'in parkasının altında gemicikler yok, villalar yok, dolarlar yok. Geçmişinde çok şerefli kısa ama onurlu bir hayat var. Deniz Gezmiş ismini silemezler.ÿ Teröriste bakmak istiyorlarsa bu memleketi inançlarına göre, yaşam biçimlere kültürlerine göre ayıranlara baksınlar. Hukuku bir kenara bırakıp, nerede bir yobaz varsa onları devletin en can alıcı noktalarına yerleştirenlere baksınlar. Deniz Gezmiş çok temizdir, onların ağzına falan yakışmaz. Biraz önce söylediğim şahıs var ya 80 öncesinde Türkiye'de onların neler yaptığını herkes iyi biliyor. Onun için Deniz Gezmiş'i ağzına alacak en son insanlardan biri de odur."


devlet bahçeli, deniz gezmiş, selçuk özdağ, Rıdvan dilmen, parka, serpil kemabay
ÖNCEKİ Yağmur altında şans kuyruğu SONRAKİ Yavuz Yılmaz'ın son konuşması babasıyla oldu