• USD  32,38
  • EURO  34,72
  • BORSA  9.974,18
  • ALTIN  2.429,08
SON DAKİKA

Rıza Zarrab'dan duruşmada tek sözcük

Rıza Zarrab'dan duruşmada tek sözcük

09 Mayıs 2016 12:26

New York'ta Savcı Preet Bharara'nın hakkında hazırladığı iddianamede dört ayrı suçlamadan yargılanan Reza Zarrab'ın davasında mahkeme tutanaklarını yayımladı


New York'ta Savcı Preet Bharara'nın hakkında hazırladığı iddianamede dört ayrı suçlamadan yargılanan Reza Zarrab'ın davasında savcıların mahkemeye yeni deliller sunmak için çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi. Amerika'nın Sesi'nden Can Kamiloğlu, davaya ilişkin mahkeme tutanaklarını yayımladı. Habere göre; yeni delilleri mahkemeye sunmak için sayıları yüzbinlerle ifade edilen belgeler, yazışmalar ve telefon kayıtları inceleniyor. Yeni delillerle ilgili çalışmaların en geç bu ay sonu tamamlanması bekleniyor. Hukukçular ise dava iddianamesine savcının yeni delillerle ek yapabileceği görüşünde.

Hazırlanan ek iddianameyle Türkiye'nin de suçun işlendiği yer olarak iddianameye girmesinin ardından Türkiye ile ilgili delillerin ne olduğu konusunda veya yeniden bir ek iddianame hazırlanıp hazırlanmadığı konusunda ise savcılık kaynakları bilgi vermiyor ve yorum yapmıyor. Sarraf ile ilgili yeni deliller Amerikan ceza yasalarına göre 16 Haziran'da yapılacak duruşmanın öncesinde, müvekkillerini savunabilmeleri için Zarrab'ın avukatlarına da sunulacak.

Mahkeme tutanaklarında değişiklik veya redaksiyon amacıyla henüz itiraz süresi dolmadığı için duruşma tutanakları adli sistemde yayınlanmadı. Ancak bu tutanaklarda, Amerikan devleti adına iddia makamının yeni deliller bulmak için çok sayıda belgeyi araştırdığı, mahkemeden en az 30 gün ek süre istediği ve sayıları yüzbinlerle ifade edilen belgelerin incelendiği belirtiliyor. Tutanaklarda; duruşmayı dinleyiciler sırasında izleyen, ancak hiç konuşmayan New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara'nın da dinleyici değil, davayı açan federal savcı olarak geçtiği yazıyor.

Mahkeme yargıcı Richard Berman'ın karşısına Rıza Sarraf'ın yanı sıra Amerikan devletini temsilen Savcı Preet Bharara, savcı yardımcısı Sid Kamaraju, Sarrafın avukatları Benjamin Brafman, Mare Anglefilo, Joshua Krishner, Zarrab soruşturmasını yapan ekipte yer alan iki FBI ajanı ve Türkçe simultane çeviri yapan bir tercüman yer aldı.


new york, duruşma, rıza zarrab, savcı prett bharara
ÖNCEKİ Serbest vize'den kötü sinyaller SONRAKİ Yeni Başbakan bu hafta netleşecek