• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Rockçı imam Portekiz'i salladı

Rockçı imam Portekiz'i salladı

07 Nisan 2016 12:35

Porto konseri ile büyük beğeni toplayan Rockçı İmam: 'Stockholm ve Berlin'den konser teklifleri aldık'


Gitarist Doğan Sakin ile kurduğu ‘Firock’ grubuyla dikkatleri üzerine çeken Ahmet Muhsin Tüzer, Türkiye’de ‘Rockçı imam’, yurtdışında ise ‘Rock N İmam’ adıyla tanınmaya başladı. Tüzer, Portekiz konseriyle büyük beğeni toplarken performansının ardından Stockholm ve Berlin’den konser teklifleri aldığını söyledi.

ÜÇÜNCÜ KONSERİN ADRESİ PORTO’YDU
Kaş’a bağlı Pınarbaşı Mahallesi’nde imamlık yapan Ahmet Muhsin Tüzer, ilk yurt dışı konserini minimalist türde 2014 yılında ABD’nin New York kentinde verdi. Tüzer bu konserden bir yıl sonra Manhattan’da Rock konseri verdi. Tüzer üçüncü yurt dışı konserini ise 1,2 ve 3 Nisan tarihleri arasında Portekiz’in Porto kentindeki ünlü sanat müzesi Serralves Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde (Serralves Museum of Contemporary) verdi.

Müzenin daveti üzerine Porto’ya giden Ahmet Muhsin Tüzer, ABD’li matematik profesörü Catherine Christer Hennix’ in The Chorasan Time Court Mirage grubunda “Surah Shruti for voice and tamburium” adlı eserinde vokallik yaptı. Tüzer, 3 gün süren ve 200′ü aşkın seçkin konuğa verilen konserlerde Türk-Arap makam müziğinden eserler ile Kur’an-ı Kerim’den Ayet’ler okudu. Tüzer, konseri izleyenlerin Serralves Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin özel davetlisi olarak geldiklerini ve her akşam farklı bir topluluğa konser verdiklerini belirtti.

“KONSERİMİZDE DİĞER DİN VE İNANÇLARA MENSUP KİŞİLERE HİTAP ETTİK”
“Bu konserin bu kadar muhteşem ve manevi derinliği olacağını tahmin edemezdim” diyen Ahmet Muhsin Tüzer “Sadece konser değil aynı zamanda İslam’ın evrenselliği, ilime, bilime bakışı açısından da Catherine Christer Hennix’ in sunumları konseri taçlandırdı.

Ben 22 Mart’ta Porto’ya gittim. 9 gün provanın ardından 1, 2 ve 3 Nisan akşamları muhteşem bir performans ile konserimizi icra ettik. Çok özel anlar yaşadık. Porto’da yaşayan entelektüel seviyesi yüksek seçkin konuklardan oluşan bir topluluğa hitap ettik. Konserimizde diğer din ve inançlara mensup kişilere hitap ettik. Özellikle Kur’an-ı Kerim okurken, kaside okurken katılımcıların yüksek konsantrasyon ile çok farklı manevi makamlara ulaştıklarına şahit olduk, bu çok güzeldi” dedi


berlin, isveç, Portekiz, ahmet muhsin tüzer, rockçu imam, stokholm, diyanet işleri başkanlığı
ÖNCEKİ Tuğçe Kazaz'dan Kılıçdaroğlu'na ilginç tepki SONRAKİ Aranan teröristlerin afişleri caddelere asıldı