• USD  32,46
  • EURO  34,76
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.425,14
SON DAKİKA

RTÜK kanunu değişiyor

RTÜK kanunu değişiyor

18 Ekim 2020 15:55

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: Yayıncılarımızı memnun edecek bir çalışma yapıyoruz


Radyo ve Televizyon Üst Kurumu Başkanı Ebubekir Şahin, Sabah gazetesinin sorularını yanıtladı.

Şahin, RTÜK kanunu ile ilgili yeni bir çalışma yapıldığını ifade etti. RTÜK kanununa ilişkin değişiklikler yapılacağını belirten Şahin, "Yayıncılarımız alakalı, onları da memnun edecek önemli değişiklikler getiriyoruz." dedi.

Şahin, çalışma sonucunun sektörün sıkıntılarını çözme yönünde önemli bir rol üstüleneceğini de belirtti ve ceza sistemi için en son müracaat edilen konu dedi.

"Geneksel medyayı el üstünde tutma taraftarıyım"

Gençlerin dijital ortama kaydığını söyleyen Şahin, "Geleneksel medyayı çok önemsediğimden ve etkisinin azalmasını istemediğimden geleneksel medyayı el üstünde tutmak taraftarıyım."


"RTÜK, görevinin gereğini yaptı"

Geçtiğimiz günlerde RTÜK'ün Spotify'a verdikleri 72 saatlik süre tartışma konusu olmuştu. Konuya ilişkin konuşan Şahin şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerin konusu Spotify. RTÜK, görevinin gereğini yaptı. Kuruluşun yurt dışındaki merkezine ulaşılarak gerekli yazışmaları gerçekleştirdi. Türkiye gibi genç nüfusa sahip bir ülkeden büyük paralar kazanan platform hemen bizimle temasa geçti. Lisans süreci başladı. Birtakım çevreler Netflix gelmesin, Foxplay gelmesin, Amazon gelmesin, Spotify gelmesin, Türkiye zor durumda kalsın istiyorlar. Netflix ile ilişkilerimiz iyi. Son dönemde bütün uyarılarımızı dikkate aldılar. Bizim, onlardan milli ve manevi değerlerimize saygı beklememiz, milli güvenliğe ilişkin taleplerimizin olması doğaldır."


Evlilik programlarına ilişkin "Evlilik programlarını kaldırmasaydık dediğiniz oldu mu?" sorusunu yanıtlayan Şahin şöyle dedi:

"Evlilik programlarının kaldırılmasından ziyade ıslah edilmesi, yeni bir formatla elden geçirilmesinden yanaydım. Daha çok kadınların izlediğinden hareketle evlilik programlarının içeriklerine, izleyen kitlenin eğitimi ve gelişimiyle ilgili ilaveler yapılması gerektiğini düşünenlerdenim. Çözüm, içeriklerinin düzenlenmesidir. Program kaldırmayla istenilen sonuca ulaşılamaz."


rtük, ebubekir şahin
ÖNCEKİ Şimdi de Askıda maske uygulaması başladı SONRAKİ Kanal D Haber dönerciyi azarlayan valiyi övdü