• USD  32,27
  • EURO  34,98
  • BORSA  10.178,69
  • ALTIN  2.460,47
SON DAKİKA

Rusya: Görüşme talebini reddediyoruz

Rusya: Görüşme talebini reddediyoruz

27 Kasım 2015 17:36

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin düşürülen Rus uçağı nedeniyle kendilerinden özür dilemediğini, bu nedenle Putin'in Erdoğan'la görüşmeyi reddettiği belirtildi.


Türk hava sahasını ihlâl ettiği için Rus uçağının düşürülmesinin ardından Erdoğan ve Putin'in 30 Kasım'da Paris'te düzenlenecek İklim Zirvesi'nde bir araya gelme ihtimâli doğmuştu. Ancak Kremlin'den yapılan açıklamada, "Türkiye, uçağımızı düşürdüğü için özür dilemedi, bu yüzden Putin, Erdoğan'la görüşmeyi reddetti" denildi.
Kremlin Sarayı'ndan sabah saatlerinde yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Putin'e 30 Kasım'da Paris'te görüşme talebinde bulunduğu belirtilmişti.
Ankara'dan, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada da "Sayın Cumhurbaşkanımız kendisi de açıkladı. Uçak hadisesinin vuku bulduğu gün Putin'le telefon görüşmesi talebinde bulunuldu. Ama Kremlin'den bir geri dönüş olmadı. İklim Zirvesi vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımız da Sayın Putin de Paris'te olacaklar. Bir ikili görüşme olması tabii ki ihtimâl dahilindedir. Ancak an itibarıyla saati belirlenmiş bir ikili görüşme söz konusu değil" denilmişti.


recep tayyip erdoğan, haber, haberler, putin, rus uçağı düşürüldü, kremlin
ÖNCEKİ Türkiye bilerek Rus savaş uçağını düşürmedi! SONRAKİ Silopi'ye tank sevkiyatı