• USD  32,27
  • EURO  34,84
  • BORSA  10.297,11
  • ALTIN  2.404,42
SON DAKİKA

Rusya ile gerilimi yükseltmek istemiyoruz

Rusya ile gerilimi yükseltmek istemiyoruz

09 Aralık 2015 12:53

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin açıklama yapıyor.


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Rusya ile ilişkilerimize yönelik Cumhurbaşkınımızın açıklamaları oldu. Biz gerilimi yükseltmek istemiyoruz. Diplomatik dilin devreye sokulması büyük önem arz ediyor. Türkiye hava sahası ihlal edilmiş bir ülke olarak net bir duruşa sahip" dedi.

İbrahim Kalın'ın açıklamaları özetle şöyle;

T24 - Suriye'nin geleceğinde Esed'in yeri yok. Küresel gündem haline gelen mülteci meselesi Suriye'deki sorunun çözüme kavuşturulmadan bitmesi mümkün değil. Suriyeli muhalifler birlik, beraberlik içinde hareket etmeli. Suriye krizi sona erdirilmeden terör ve mülteci sorunu çözülemez.

Rusya ile ilişkilerimize yönelik Cumhurbaşkınımızın açıklamaları oldu. Biz gerilimi yükseltmek istemiyoruz. Diplomatik dilin devreye sokulması büyük önem arz ediyor. Türkiye hava sahası ihlal edilmiş bir ülke olarak net bir duruşa sahip.

Rusya'nın DAEŞ hedeflerini vurmasıyla bir sorunu yoktur. Tam aksine Türkiye'de DAEŞ'e karşı mücadele vermektedir. Rusya tarafından DAEŞ hedefe alınarak siviller vurulmaktadır. Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır.Biz Rusya ile gerilimin artmasını istemiyoruz. Türkiye ilkeleri ve prensipleri konusunda net bir duruşa sahiptir. Rusya'nın Suriye'de yaptığı hava operasyonlarının sadece yüzde 9-10'u kadarı DAEŞ'i vurmuştur.

'Kimin petrol aldığını görüyoruz'

Türkiye elinden gelen güvenlik tedbirlerini almaktadır. DAEŞ'e katılan yabancı savaşçıların çoğu Avrupa'dan gelmektedir. DAEŞ'le bağlantılı bin 200 kişi gözaltına alındı. 50 bine yakın güvenlik görevlimiz bütün sınırlarımızı korumak için tedbirleri alıyor. DAEŞ bir propaganda savaşı aracı haline getirilmiş durumda, kimin DAEŞ'ten petrol aldığını açıkça görüyoruz.


rusya, türkiye, İbrahim kalın, cumhurbaşkanlığı sözcüsü, rus uçağı
ÖNCEKİ Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya ağır darbe SONRAKİ Derilerini süt banyosuyla değiştiriyorlar