• USD  32,22
  • EURO  34,66
  • BORSA  10.212,35
  • ALTIN  2.393,96
SON DAKİKA

Rusya'dan Türkiye için yeni hamle

Rusya'dan Türkiye için yeni hamle

02 Nisan 2016 13:14

Rusya, Türkiye-IŞİD ilişkileri raporunu BM'ye resmen sundu. Türkiye ise, düşürülen Rus uçağındaki pilotu Suriye'de öldüren Türk vatandaşını gözaltına aldı


Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, Türkiye’nin Suriye’de IŞİD’in kontrolü altında bulunan bölgelere “yasadışı yollardan silah ve mühimmat gönderdiğine” ilişkin bir dosyayı, BM Güvenlik Konseyi’ne sundu.

haberi, Rus ajansı Sputnik verdi. Sputnik’in haberine göre, dosyada Milli İstihbarat Teşkilatı’nın da adı geçiyor. Sputnik’e göre, Rus dosyasında şu iddialar yer aldı:

Dosya, Türkiye’nin Rus uçağını düşürdükten sonraki dönemi, yani “Kasım 2015 ile Ocak 2016 arasını” kapsıyor.

* Dosyada, Türkiye’den “IŞİD militanlarına gönderildiği” öne sürülen, silah ve mühimmatın yanısıra, yiyecek ve lojistik desteklerine ilişkin bilgiler de yer alıyor.

* Rus iddiaları, Türkiye’deki Hak ve Özgürlükleri Koruma Vakfı, İyilikler Vakfı ile, Beşar Vakfı üzerinden, IŞİD’e, Suriye’deki Türkmenler üzerinden “silah, ekipman ve yardım” gönderildiğini içeriyor. Ruslar dosyada, MİT’i ise, bu vakıfların ardındaki “gizli sponsor” olmakla suçluyor.

* Dosyada yer alan bir başka Rus iddiası ise, Türkiye’nin Suriye’ye “kimyasal silah” göndermesi. Ruslar, Azez, Kamışlı ve Cerablus’taki sınır hattı üzerinden Suriye’ye “patlayıcı madde ve kimyasal madde gönderildiği” iddia ediyorlar


putin, rusya, suriye, ışid, türkiye, mit, dosya, bm, kimyasal silah
ÖNCEKİ Eski aşkına geri mi döndü ? SONRAKİ İstanbul'un zam şampiyonu