• USD  32,55
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.442,01
SON DAKİKA

Saadet Partisi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Kimi kandırıyorsun?

Saadet Partisi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Kimi kandırıyorsun?

25 Kasım 2019 17:02

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Kasım ayı divan toplantısında konuşan İl Başkanı Abdullah Sevim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Tarım Orman Şurası’nda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.


Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Kasım ayı divan toplantısı, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun da katıldığı programda konuşan İl Başkanı Abdullah Sevim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Tarım Orman Şurası’nda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Sevim, Erdoğan’a seslenerek, “Diyorsun ki ‘Tarım, savunma sanayi kadar önemlidir’ Hadi oradan, kimi kandırıyorsun” dedi.

"Cargill'in raporuyla şeker fabrikaları özelleştirildi"

Gazete Duvar'ın haberine göre şeker fabrikalarının özelleştirilmesini eleştiren Sevim, “Cumhurbaşkanı’nın son derece önemli bir projesine şahit olduk. Demiş ki; ‘Tarım savunma sanayii kadar önemlidir.’ Günaydın. Ama sen işbaşına geldiğin zaman Kemal Derviş tarafından hazırlanmış olan programı hiç aksatmadan uygulamak suretiyle Türkiye’nin can damarı olan tarımı ve hayvancılığı, onların talimatıyla bitirdin. Şimdi de kalkmışsın, diyorsun ki; tarım savunma sanayii kadar önemlidir. Hadi oradan, kimi kandırıyorsun” diye konuştu.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin altında ABD merkezli uluslararası gıda şirketi Cargill’in olduğunu söyleyen Sevim şöyle devam etti: “Cargill, Amerikan kuruluşu, Orhangazi tarım arazileri üzerinde, zeytinliklerin arasında fabrikasını kurdu. Yıllardır insan sağlığına yüzde yüz zararlı olan nişasta bazlı şeker (NBŞ) üretiyor. Bu Cargill bir rapor yayınlıyor. Diyor ki; mevcut şeker fabrikaları rantabl değil, bunların kapatılması lazım. Bunu Türkiye Cumhuriyeti hükümeti talimat kabul ediyor ve şeker fabrikalarını özelleştiriyor. Cargill’i dinledikleri kadar bizi dinleselerdi bu duruma düşmezlerdi.”

"Bütün ezilenlere sahip çıkacağız"

Sevim sözlerini şöyle bitirdi: “Yeryüzündeki bütün ezilenlere sahip çıkacaksınız. Bu konuda İstanbul teşkilatı, bütün Türkiye’ye öncülük etmek zorunda olan bir teşkilattır. Üzerimizdeki sorumluluğun hakkını verebilmek için çok çalışacağız, yollara düşeceğiz, kapıları çalacağız, yüreklere dokunacağız, hiçbir kınayanın kınamasından korkmayacağız.” 


cumhurbaşkanı, istanbul, saadet partisi, temel karamollaoğlu, Abdullah Sevim
ÖNCEKİ Kremlin: Putin Türk Akım'ın açılışına katılacak SONRAKİ Astım dünyada 350 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 7 milyon kişiyi etkiliyor...