• USD  32,51
  • EURO  34,92
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.438,47
SON DAKİKA

Saadet yöneticisinden çok sert ittifak çıkışı: Partimiz AKP-MHP sofrasına meze olmaz

Saadet yöneticisinden  çok sert ittifak çıkışı: Partimiz AKP-MHP sofrasına meze olmaz

30 Ocak 2021 11:47

Saadet Partisi' Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, “AKP’nin MHP ile ittifakı sonrası bütün icraatlarında MHP’nin etki ettiğini görüyoruz. Bu anlayışın devam etmesine, Saadet Partisi baston olmaz, AKP ve MHP’nin sofrasına meze olmaz" dedi.


Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılabileceği yönündeki iddiaları değerlendiren Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, partisinin ilkelerine vurgu yaparak, “AKP’nin MHP ile ittifakı sonrası bütün icraatlarında MHP’nin etki ettiğini görüyoruz. Bu anlayışın devam etmesine, Saadet Partisi baston olmaz, AKP ve MHP’nin sofrasına meze olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve yine Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden olan Nedim Urhan’ı ziyaret etmesi, siyasette ittifak tartışmalarının seyrini değiştirdi.

Bu girişimler başta 'eski yol arkadaşlarına nezaket ziyareti' olarak değerlendirilse asıl olarak Cumhur İttifakı’nı Saadet Partisi ile genişletme çabası olarak yorumlandı. Siyasi liderlerin zaman zaman görüşmesi gerektiğini belirten Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan da söz konusu ziyaretlerle ilgili olarak, “Sadece bir nezaket ziyaretinden ibaret olmadığının ve kaybetmek üzere olduğu iktidara destek amaçlı zemin arama çabası olduğunun farkındayız” dedi.


ÖNCEKİ Çölaşan: İstanbul yeni Arabistan oldu SONRAKİ Son ankette şaşırtıcı sonuçlar