• USD  32,24
  • EURO  34,75
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.388,54
SON DAKİKA

Sadettin Tantan: İktidar Halk Hareketinden Korkuyor!

Sadettin Tantan: İktidar Halk Hareketinden Korkuyor!

24 Mart 2021 13:17

Tantan’dan İstanbul Sözleşmesi yorumu: "Örgütlü suçun derebeyleri, yabancı servislerin kullandığı dini unsurlar, dini siyasete alet ediyor. Bunlar sözleşme üzerinden siyasi çıkar peşinde"


Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Gazeteci Semra Topçu’nun Youtube kanalında yaptığı değerlendirmede İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini siyasi çıkar olarak niteledi ve zaten iç hukuka girdi, girmeyen iki hüküm var, onlardan biri kadın sünneti ki zaten ülkemizde yok, diğeri ise polisin risk faktörü belirlemesi yani önleyici hizmet ortaya koyamamasıdır, yorumunda bulundu. Dini siyasete alet edenler buradan faydalanıyor, diyen Tantan şöyle konuştu:
“Yıllar içinde dini kendi çıkarları için kullananlar büyüdü, bunların siyasi partisi yok, bunlar öyle büyüdüler ki örgütlü suçun derebeyleri oldular. Her şeyi kendilerine hak görüyor. Allah’ın emrini kendi çıkarlarına hak gören ve dini kullanan, bundan siyasi çıkar elde eden unsurlar yabancı servisler tarafından da kullanılıyor… Bugüne kadar dünyada ve Türkiye’de doğal kaynakları insan kaynaklarını nasıl kullandılar arşivler bağırıyor... Milli eğitim politikalar, kurumsal politikalar, zihinleri kirletilmiş insanların siyasete egemen olması Türk halkını boğuyor.”
Tantan, halk hareketi iktidarı çok korkutuyor dedi ve muhalefete çağrı yaptı:
“Vatandaşa bireye büyük görev düşüyor, artık kimse sosyal medyada twit attım oldu bitti diye kimse vakit kaybetmesin. Hukuk zemininde, adalet zemininde çok şey yapılabilir. Bugün kadınlarımızın, annelerimizin, kendi haklarına sahip çıkmak için yapmış oldukları faaliyetler son derece önemli ve destek veriyorum, gençlerin Boğaziçi’nde yaptığı eyleme destek veriyorum. Muhalefet partileri burada görev yapmalı; öncelikle yurt dışından Biden’dan bir şey beklemesinler, PKK ve FETÖ’nün mal varlıklarına el konulması için harekete geçmeli. Bu yasal alt yapı için hükümeti sıkıştırmalı işte o zaman samimi olup olmadığı ortaya çıkar… Parti gözetmeksizin güven ortamını yitiren bu iktidara karşı birlikte hareket edilmeli. Bu meclis bunu yapamazsa çocuklarına, halkına kendini anlatamaz. Bunlar aşılabilir. Siyasi iktidarın paniği hukuk ve adalet zemininde bir halk hareketidir. İktidar halkı tahrik edip suçlu yaratmak istiyor ama halk hukuk ve adalet zemininde harekete geçecek… İktidar Pandemi sürecini iyi kullandı ama artık çöküştedir, asla iktidar olamayacaktır.”
Merkez Bankası Başkanının değiştirilmesi ve İstanbul Sözleşmesinden çıkılmasını tek atam yönetimine bağlayan Tantan, “Türkiye tek kişinin psikolojisine bağlı olarak yönetilen bir ülke konumunda. Tek adam yönetimi 200 yıllık Osmanlı’dan günümüze taşınan kurumsal kimliği ortadan kaldırıldı” ifadesini kullandı.
Yaşananları güven bunalımı olarak niteleyen Tantan, dış sermayeye dayalı bir ekonomi varken, güven sorunu yaşanmasının büyük problem olduğunu belirtti ve “Öngörülebilirlik yok, güven kalmadı, son yaşanan krizde Naci Ağbal göreve gelince yurt dışından Türkiye’ye milyar dolarlar geldi ama şu anda onlar zarar etti” dedi.

Söyleşiyi İzlemek İçin

https://youtu.be/2cL1cEegQBA


semra topçu, sadettin tantan
ÖNCEKİ Ayasofya Başimamından Dikkat Çeken Paylaşım SONRAKİ Erdoğan Yine Yastıkaltı Çağrısı Yaptı