• USD  32,28
  • EURO  35,03
  • BORSA  10.517,64
  • ALTIN  2.475,10
SON DAKİKA

Saldırıyı üstlenen TAK terör örgütü nedir?

Saldırıyı üstlenen TAK terör örgütü nedir?

19 Şubat 2016 21:10

Ankara'da 28 kişinin ölümüne yolaçan terör saldırısını üstlenen TAK, PKK'dan ayrılan bir grup ve Türkiye'de bazı terör olaylarına imza attı


TAK terör örgütü (Kürdistan Özgürlük Şahinleri), PKK’nın 2003 yılındaki askeri konsey toplantısında kurulan bir örgüt. PKK terör örgütünün “özel kuvveti” denilebilecek olan örgüt, zamanla Kandil’le bağlarını büyük ölçüde kopardı.

Yine PKK terör örgütünün amaçlarına uygun şekilde terör saldırıları düzenlemesine rağmen, gerek PKK terör örgütü elebaşıları, gereksi güvenlik kaynakları, TAK’ın Kandil’den bağımsız hareket etmeye başladığını ifade ettiler.

TAK terör örgütünün “fikir babaları” olarak PKK terör örgütü elebaşıları Duran Kalkan ile Cemil Bayık gösteriliyorlar.

TAK kurulduğundan bugüne kadar pekçok kanlı terör saldırısına imza attı. İlk eylemi Atatürk Havalimanı’nda yangın çıkarmak olan örgüt, Bakırköy’de 31 kişinin yaralandığı bombalı eylemi gerçekleştirmişti. Kuşadası ve Çeşme gibi turistik bölgelerde de terör saldırıları düzenleyen TAK son olarak da geçen yıl Sabiha Gökçen havaalanında iki temizlik görevlisinin hayatını kaybettiği havanlı saldırıyı üstlenmişti.


pkk, terör, bakırköy, duran kalkan, cemil bayık, atatürk havalimanı, sabiha gökçen havalimanı, tak
ÖNCEKİ Obama-Erdoğan 1 saat 20 dakika konuştu SONRAKİ MHP'de muhalif teşkilatlar görevden alındı