• USD  32,26
  • EURO  34,80
  • BORSA  10.268,58
  • ALTIN  2.438,76
SON DAKİKA

Saray önünde top oynamak istediler ama...

Saray önünde top oynamak istediler ama...

22 Haziran 2015 16:17

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde Başbakanlık hizmet binası olarak yapılan binanın Cumhurbaşkanlığı'na devredilmesi kararı protesto edilmek isteyen bir grup, Saray önünde piknik yapıp, top oynamak istedi. Polis grubu bölgeden uzaklaştırdı.


 Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde Başbakanlık hizmet binası olarak yapılan binanın Cumhurbaşkanlığı'na devredilmesi kararını ve 7 Haziran seçimlerinin ardından partiler arasındaki koalisyon görüşmelerini protesto etmek isteyen grup Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürüdü. Grubun önü polis ve Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından kesildi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın halka açık olduğunu belirten grup, kapı girişinde piknik yapıp, top oynamak istediklerini iletti. Korumalar buna izin vermedi. Bunun üzerine grup yanlarında getirdikleri topu birbirlerine atıp top oynamaya başladı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Bunun üzerine eylemciler ile korumalar arasında gerginlik yaşandı. Bir eylemcinin fotoğraf çekmesi sırasında elindeki makineyi almaya çalışan bir koruma, basın dışında kimsenin çekim yapamayacağını söyledi. Eylemciler ve korumalar arasında zaman zaman ilginç diyaloglar yaşandı. Korumaların müdahalesiyle grup buradan uzaklaştırıldı.

DHA


haber, haberler, ak saray, cumhurbaşkanlığı sarayı, protesto, atatürk orman çiftliği
ÖNCEKİ Survivor Begüm'ün gerçek sevgilisi ortaya çıktı SONRAKİ Uçağın kanadına saklanan kedi