• USD  32,34
  • EURO  34,73
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.410,53
SON DAKİKA

Saray’a 650 milyonluk opera ve kütüphane

Saray’a 650 milyonluk opera ve kütüphane

01 Haziran 2016 10:19

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kütüphane ve opera çukuru olan dev konser salonu yaptırıyor. Sarayın bahçesine inşa edilecek dev yapılar için bütçeden 650 milyon lira (650 trilyon lira) harcanacak.


Cumhurbaşkanlığı sarayının bahçesine yapılmasına karar verilen gizemli binaların ayrıntılarına SÖZCÜ ulaştı. 2016 yılı yatırım programında ‘ek hizmet binası' olarak görünen, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın da, “Ülkenin şanına, şerefine yakışan işleri yapmaya gücümüz var” diyerek ayrıntılarını açıklamaktan kaçındığı saray bahçesindeki yatırımın devasa kütüphane ve konser salonu olduğu ortaya çıktı. “Yargı organının da cumhurbaşkanıyım, yürütmenin de cumhurbaşkanıyım, yasama organının da cumhurbaşkanıyım” diyen Erdoğan’ın Saray’a 650 milyonluk opera binası projesiyle ‘operanın da cumhurbaşkanı’ olduğu ortaya çıktı.
 
YİNE RÖNESANS YAPACAK

Edinilen bilgilere göre, kütüphane ve devasa konser salonu sarayın güney kısmında yer alan 322 bin 88 metrekare alana inşa edilecek. Daha önce Orman Bakanlığı'nın lojmanları ile dışarıya açık restoranın bulunduğu bu bölgedeki inşaatı da yine sarayı inşa eden Rönesans Holding yapacak. Rönesans, inşaat alanında hafriyat işlerini sürdürürken, bu yıl yapılacak işler için bütçeden 120 milyon lira kullanacak. 650 milyon liralık ödeneğin geri kalan tutarı ise 2019 yılına kadar harcanarak binalar bitirilecek.


erdoğan, konser, aksaray, opera, rönesans holding, kütüphane
ÖNCEKİ YSK 50 bin ton mühür mumu alıyor SONRAKİ Erdoğan'ın en büyük pişmanlığı