• USD  32,28
  • EURO  35,12
  • BORSA  10.435,22
  • ALTIN  2.476,85
SON DAKİKA

Sarısülük ailesi: Silahla tehdit edildik!

Sarısülük ailesi: Silahla tehdit edildik!

04 Eylül 2015 13:30

Ankara'da Gezi olayları sırasından öldürülen EThem Sarısülük'ün kardeşi Mustafa Sarsülük, kardeşinin 3 kişi tarafından silah gösterilerek tehdit edildiğini açıkladı.


Ethem Sarısülük'ün katılı polis memuru Ahmet Şahbaz'ın tahliye edilmesinden sonra kardeş Mustafa Sarısülük ailenin tehdit edildiğini açıkladı. Mustafa Sarısülük, Twitter adresinden şu paylaşımda bulundu: "Dün akşam saatlerinde katil polis tahliye kararı verilmesinden sonra batıkent deki evimize giderken saat 21:00 sularında küçük kardeşimizin yolunu kesen 3 kişi silah göstererek''aklınızı başınıza alın artık bu davavı büyütmeyin sizin de sonunuz öyle olur''diye tehdit savurmuşlar.Can güvenliğimizde artık kalmadı sanırım."  


NE OLMUŞTU?

Davanın 3 Eylül 2014’te görülen karar duruşmasında, Şahbaz’a ‘olası kasıt’ ve ‘ağır tahrik’ indirimleri uygulanarak yedi yıl dokuz ay 10 gün hapis cezası verilmişti. Mahkeme bu kararı, savcının 33 yıl dört ay hapis talebinde bulunmasına rağmen almıştı. Yargıtay Başsavcılığı, Şahbaz’ın ‘olası kasıt’ değil ‘kasten adam öldürme’ suçlamasıyla yargılanması gerektiğini belirtip cezayı az bularak bozulmasını istemiş; Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını usül yönünden bozmuştu. Ankara Valiliği ise davanın Ankara’da görülmesi durumunda tutuklu olarak yargılanan Şahbaz’ın cezaevinden adliyeye getirilip götürülmesi sırasında saldırıya uğrayabileceği ve ‘kaçırılıp öldürülebileceği‘ gerekçesiyle davanın taşınmasını talep etmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi de, 7 Eylül’de görülecek duruşmanın Aksaray’a nakledilmesine hükmetmişti.  Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, dava dosyasını Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdikten sonra karara bir alt madde ekleyerek Şahbaz’ın tahliyesine karar vemişti.

Radikal


ankara, gezi olayları, ethem sarısülük, ailesi, silahla tehdit, edildi
ÖNCEKİ Türk işçileri kaçıran grupla çatışma SONRAKİ Tunceli'de teröristlerin vurulma anları!