• USD  32,58
  • EURO  35,03
  • BORSA  9.772,78
  • ALTIN  2.456,84
SON DAKİKA

Seçim öncesi dolaylı af mı?

Seçim öncesi dolaylı af mı?

01 Haziran 2019 10:03

Adalet Bakanlığı’nın yeni “yargı strateji belgesi”ndeki bazı düzenlemelerin kısa zamanda TBMM gündemine getirilmesi bekleniyor...


Adalet Bakanlığı’nın önceki gün açıkladığı yargı reformu strateji belgesiyle ilgili AKP, İstanbul seçimi öncesinde dar kapsamlı da olsa bazı düzenlemelerin hızla TBMM’den geçirilmesi için çalışma yapıyor. Pakette avukatlarla ilgili sınav, temyizin istinafla sınırlandırılmasının kaldırılması ve denetimli serbestlik koşullarının kapsamının genişletilmesinin yer alabileceği belirtiliyor. 

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, MHP’nin ‘af’ düzenlemesine karşı çıkan AKP’nin doğrudan değil ama dolaylı olarak tahliyeleri sağlayabilecek bir düzenlemeyi seçim öncesi gündeme getirebileceği kaydediliyor. Ancak pakette hangi düzenlemelerin yer alacağına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yapılacak sunumun ardından karar verilecek.

Erdoğan'dan, 'mahkumlara af' açıklaması!

Adalet Bakanlığı’nın öncelikli hangi düzenlemelerin çıkarılacağı konusunda çalışma yaptığını belirten AKP yöneticileri, “Bayram tatili süresince bununla ilgili çalışmalar yapılacak. Bu sürede netleştirilebilirse askerlik yasa önerisinin görüşmelerinin hemen ardından yargı paketi gündeme gelebilir. Askerlik ve yargı paketi çıkarılabilirse 23 Haziran’a bir hafta kala TBMM Genel Kurulu çalışmalarına seçim nedeniyle ara verilir” görüşünü dile getirdi. Yargı paketinin yetiştirilememesi durumunda 23 Haziran seçimleri sonrasında mutlaka TBMM gündemine getirileceği, Meclis’in yaz tatiline girmeden önce temmuz ayında yasalaştırılacağı belirtiliyor.

yazının tamamı


seçim, adalet bakanlığı, Af, yargı strateji belgesi
ÖNCEKİ İmamoğlu’ndan Erdoğan’a 25 Belediye yanıtı SONRAKİ Gökhan Bozkurt NTV Londra Temsilcisi oldu