• USD  32,35
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.385,02
SON DAKİKA

Şehit astsubayın icadı hayat kutaracak

Şehit astsubayın icadı hayat kutaracak

05 Şubat 2018 11:03

Şehit Jandarma Sağlıkçı Astsubay Çavuş Hilmi Öz'ün, yaralanmalarda kan kaybını önlemek amacıyla tasarladığı tampon kemer için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.


İZMİR'in Karşıyaka ilçesindeki evinde taziyeleri kabul eden Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı'nda görevli polis baba Özer Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit oğlunun asker olmayı çok istediğini söyledi. Kendisinin de oğlu gibi Batman'da görev yaptığını anlatan Öz, en son oğluyla 20 Ocak'ta telefonda konuştuğunu, Bitlis'te 3 gün sürecek operasyona gitmeden önce kendisine "Allah'a emanet ol" dediğini anlattı. 

Oğlunun 3 yıldır sağlık astsubayı olarak görev yaptığını dile getiren Öz, "Bir yıl önce bir operasyonda bir arkadaşı kucağında şehit düşmüştü. Arkadaşının şahadeti onu çok etkiledi. Bunun üzerine kurşun ve mayın yaralanmalarında kanı durdurmaya yönelik bir çalışmaya başladı. Son 3 aydır bu kemer üzerine yoğun şekilde çalışıyordu. Denemelerinde başarılı da oldu. Oğlum memur olduğu için bir ay önce annesi adına Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuruda bulunmuştu" dedi.


sağlık, şehit, izmir, Astsubay, karşıyaka, marka, patent
ÖNCEKİ Seren'i kızdıran şov iddiası SONRAKİ Afrin'de teröriste darbe üstüne darbe...