• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Şehit diplomatın adı belli oldu

Şehit diplomatın adı belli oldu

18 Temmuz 2019 10:41

Türk diplomatların gittiği restorandaki silahlı saldırıda 1’i konsolosluk görevlisi 3 kişi yaşamını yitirdi.


Türkiye’nin Erbil Başkonso-losluğu’nda görevli diplomatlara yönelik saldırıda Türk diplomat şehit oldu. Saldırıda başkonsolosluk görevlisi Osman Köse şehit oldu, iki Irak vatandaşı da yaşamını yitirdi, bir kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre öğlen yemeğini yemek için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’in en korunaklı ve lüks semtinde bulunan Huqqabaz isimli Türk restoranına giden Türk diplomatlar, masaya oturmalarının hemen ardından silahlı saldırıya uğradı. Üç kişi olduğu bildirilen saldırganların uzun namlulu silah kullandığı ve doğrudan Türk diplomatların oturduğu masayı hedef aldığı öğrenildi.

Yerel basına konuşan restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki uzun namlulu silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı. Saldırganlar, saldırının hemen ardından olay yerinden kaçtı. Saldırıda Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’nda görevli Osman Köse şehit oldu. Ayrıca Irak vatandaşı Neriman Osman yaşamını yitirirken, Irak vatandaşı Beşdar Ramazan da ağır yaralandı. Ramazan, gece saatlerinde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

‘Girişimlerimiz sürüyor’
Dışişleri Bakanlığı, saldırının hemen ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, saldırının gerçekleştiği yer belirtilmezken; Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’nun bir görevlisinin, “başkonsolosluk binası dışında bulunduğu bir sırada” uğradığı silahlı saldırıda şehit olduğu belirtildi. Açıklamada “Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz” denildi.


suikast, erbil, diplomat, başkonsolos, ıraklı
ÖNCEKİ AKP'li Belediye Özel kalemini memur kadrosu için kullandı SONRAKİ Netflix'ten kötü haber