• USD  32,34
  • EURO  35,12
  • BORSA  8.743,07
  • ALTIN  2.237,04
SON DAKİKA

Semih Yalçın'dan Ümit Özdağ'a Sert Sözler

Semih Yalçın'dan Ümit Özdağ'a Sert Sözler

06 Mart 2021 12:31

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, önce MHP'den sonra da İYİ Parti'den istifa eden Ümit Özdağ hakkında Nagehan Alçı'ya sert açıklamalarda bulundu.


Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den istifasının ardından Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya mesaj atan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Ne İYİ Parti ne de ondan koparak parti kurmaya çalışan Ümit Özdağ Türk milliyetçiliği adına söz söyleyemez, rol çalamaz. Millet bu hakkı MHP’ye bahşetmiştir" dedi.

Alçı'nın mesaj üzerine aradığı Yalçın, istifaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Nagehan Alçı, bugünkü köşe yazısında Yalçın'dan gelen açıklamayı aktardı:
Perşembe akşamı Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den istifası ve çok sert suçlamalarını Habertürk TV’de Kübra Par’ın programında konuşurken telefonuma MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan bir mesaj geldi.


"Ne İYİ Parti ne de ondan koparak parti kurmaya çalışan Ümit Özdağ Türk milliyetçiliği adına söz söyleyemez, rol çalamaz. Millet bu hakkı MHP’ye bahşetmiştir" diye yazmıştı Semih Bey.

Ben de ertesi gün Yalçın’ı aradım ve Özdağ’ın istifası hakkındaki düşüncelerini sordum. Nitekim Özdağ ile ilgili MHP’ye geçeceğinden, Cumhur İttifakı ile dirsek teması olduğuna kadar birçok iddia dillendirildi, yeni bir parti kuracağı netleşmesine rağmen fısıltı gazetesi çalışmaya devam etti.

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN DEVLET BAHÇELİ’YE ANLATTIĞI ANI

"Nagehan Hanım o mesajı size yazdım çünkü Perşembe akşamı Özdağ, Türk milliyetçiliğine yön verdiğini iddia ediyordu ekranlarda. Bu beni çok rahatsız etti. Türk milliyetçiliği bir partinin ya da kişinin malı değildir, tekelinde hiç değildir. Ancak biz MHP olarak siyaseten Türk milliyetçiliğini temsil ettiğimize inanıyoruz."

Ben, "Ümit Bey’in çizgisi Türk milliyetçiliğine uygun değil midir sizce?" diye sorunca;

"Bunlar, -kendisi ve babasını kast ediyorum- milliyetçi falan değildir, istihbaratçı bunlar. Bakın sizinle merhum Başbuğ’un Devlet Bey’e anlattığı bir anıyı paylaşayım…


Merhum Türkeş arabasını kendi kullanırdı, çok severdi araba kullanmayı. Tarih 11 Mart 1971. 12 Mart muhtırasından bir gün evvel. Karanlık, belirsiz günler...

O dönem Almanya’dan bir Novo marka araba getirmişti Başbuğ.

Yanında eşi Muzaffer Hanım ile bir yerden bir yere gidiyorlar. Radyo açık. Haberler başlıyor ve Başbuğ haberlerde Muzaffer Özdağ ve Rıfat Baykal’ın istifa ettiğini duyuyor.

Düşünün, böylesine zor bir dönem, en yakınındaki isim diye bildiği, arkasından, hiç haber bile vermeden çekip gidiyor.

Bunların karakteri böyle Nagehan Hanım. Bakın kendisi de aynı şeyi yaptı. Partimizde genel başkan yardımcılığı yaparken istifa etti, gitti."

"Sizce Özdağ’ın kopuşu MHP’yi nasıl etkiler? Ya da etkiler mi?" diye sorunca;

"Bizim içimizde 3 ayrılık yaşandı, BBP çıktı, Tuğrul Türkeş AK Parti’ye gitti, İYİ Parti çıktı, bakın dimdik ayaktayız. Güçlüyüz. Millet, Türk milliyetçiliğinin siyasi temsilcisi olarak bizi görüyor, bu onuru bize bahsetmiş. Bu arada sanmayın böyle konuşunca Özdağ’a siyasi bir pozisyon ya da ömür biçiyorum. Yok olup gidecek çıkışlar bunlar."

 


ÖNCEKİ A101 Çalışanları İsyanda: Biz Köle Miyiz? SONRAKİ Başörtüsü yasağını destekleyen İYİ Partililerin Sayısı CHP'den Fazla