• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

Şenol Güneş bugünleri de gördü

Şenol Güneş bugünleri de gördü

16 Mayıs 2016 10:11

Beşiktaş, yeni stadında 7 yıl aradan sonra 14. şampiyonluğunu kucakladı. Şenol Güneş teknik direktör olarak ilk lig şampiyonluğunu yaşadı.


Beşiktaş, sahasında Osmanlıspor’u 3-1 yenerek Spor Toto Süper Lig’de 2015-16 sezonunun şampiyonu oldu. Bitime 1 hafta kala yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 6 puan önünde 79 puanla liderliği garantileyen Siyah - Beyazlılar, 7 yıl sonra mutlu sona ulaştı. En son 2008-09 sezonunda Mustafa Denizli yönetiminde ligi zirvede bitiren Beşiktaş, 14. şampiyonluğunu ilan etti. Siyah - Beyazlıların elde ettiği şampiyonluk, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt olarak katılabilme hakkını da getirdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, kariyerindeki ilk şampiyonluğunu Siyah - Beyazlılarla yaşadı. Sezon başında Bursaspor’la yollarını ayırarak Beşiktaş’ın başına geçen tecrübeli teknik adam, 2002 Dünya Kupası’nda A Milli Takım’la dünya 3.’sü olmuştu. Güneş maç sonrası “Herkesin hikâyesi farklı. 7 yıl sonra başkanın olağanüstü gayreti ve yönetim kuruluyla birlikte bunu hak etmişti. Şampiyonluğu hak etmiştik, şampiyon gibi oynadık. İki takım yarıştı, başarısız diye bir şey yok. Fenerbahçe de iyi takım ama biz daha iyiydik. Hiç umudumu kesmem. Tablo ortaya çıktıktan sonra resim de güzel bakması da güzel. Oyuncularım keyifle oynadılar. Fenerbahçe’yi de tebrik ediyorum. Biz onlardan daha iyiyiz. Trabzon taraftarının duası da bizim için de önemliydi. Gomez benim için çok önemli oyuncu ama ben, Serdar’ın Necip’in duygularını unutmam. Mustafa Pektemek’in canını vermeye hazır olmasını unutmam. Mario’nun burada kalması kendisi açısından bir kayıp olmaz.” dedi. Şenol Güneş, Fikret Orman için “Başkan 4 seneden beri bir emek verdi, hak ettiği bir şampiyonluğu aldı. Temiz kalbiyle, iyi niyetiyle, Türk futboluna güzel örnek olarak iyi devam ediyor. Çok güzel bir tablo yaptılar, bugün de tablonun son imzasını attılar” diye konuştu.


beşiktaş, şampiyon, fikrewt orman, şenol güeş
ÖNCEKİ Devlet'e karşı 748 imza çıktı SONRAKİ IŞİD'in üst düzey yöneticisi ve infazcısı yakalandı