• USD  32,41
  • EURO  34,77
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.398,42
SON DAKİKA

Seri tecavüzün anlatıldığı kitap için skandal karar

Seri tecavüzün anlatıldığı kitap için skandal karar

02 Eylül 2020 11:52

İçerisinde seri tecavüz olayının anlatıldığı Keloğlan Ak Ülkede isimli kitapla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu 18 yaş sınırlaması getirdi.


Türkiye'de son dönemde çocuk kitaplarında yer alan cinsel içerikler sıkça gündeme gelmeye başladı. Son olay Keloğlan Ak Ülkede isimli kitapla ilgili yaşandı. Kitapta Hızır adlı karakterin bir kız çocuğuna sistematik olarak tecavüzde bulunduğu, kız çocuğunun hamile kaldığı, kız çocuğunu yaşananları ağabeyine söylememesi için tehdit ettiği ifadeler yer alıyordu. Kısa sürede kitaba ve kitabın 1995 yılında vefat eden öğretmen yazarına tepki yağdı.

KİTAPTA ŞOKE EDEN İFADELER

Kitapta şu ifadeler geçiyordu: “…eğri büğrü dişlerini, çarpık suratını göstere göstere, şaşı gözleriyle baka baka yaklaştı. Baygın kızın ırzını lekeledi. Sonra oturdu, kızın baş ucuna. Onun ayılmasını bekledi. Kız ayılınca da: ‘Bunu ağabeyine söylersen gebe kalırsın' diyerek birden yok oldu. Kız ağabeyine olanları söylese çok iyiydi ya korkusundan söyleyemedi. Hızır da her gün gelerek ‘Seni ağabeyine söylerim' diye korkutup onun koynuna giriyordu. Kız memnun değildi ama yapabileceği bir şey de yoktu.


tecavüz, kitap, keloğlan
ÖNCEKİ Dolar'da şok yükseliş: 7.40'a ulaştı SONRAKİ Melih Gökçek'in istismarcı şeyh ile fotoğrafı ortaya çıktı!