• USD  32,59
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.770,55
  • ALTIN  2.450,63
SON DAKİKA

Şiddet gören kadına destek hattı genişliyor

Şiddet gören kadına destek hattı genişliyor

23 Ekim 2020 14:35

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından oluşturulan, şiddet gören kadınlara acil yardım hattına çeşitli belediyelerin katkısı genişliyor.


Turkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, şiddet gören kadınlara destek konusundaki çalışmalar konusunda bilgi verdi

Güllü, Bodrum Belediyesi işbirliğinde Temmuz 2020 tarihinde  Acil Yardım Hattı protokolü imzalanmıştı. Bodrum Kadin Dayanisma Bodrum Belediyesi ve TKDF isbirliginde Bodrumda siddeti onleme ve magdura destek konusunu iceren protokol ilk adim olarak el broşürlerinin sokakta dağıtılması ve vatandaşın ulaşabileceği bir numaranın varlığından haberdar edilmesi  sağlandı.''


 Kadina siddet konusunda destek mekanizmasi olarak Acil Yardim hattina ulasan magdura ozellikle icinde bulundugumuz Covit 19 surecinde hukuki ,psikolojik destek ve maddi yardim ,gida yardımına ulasmasi icin isbirligi calismalarinın devam ettiğini söyleyen Güllü şöyle devam etti:



Ana amaç olan  kadın-erkek  eşitliğinin sağlanması adına zihniyet dönüşümünün saglanması gayreti ne yazık  ki Kadın STK' na düşmüştür.
Oyasa ki ulkemizde 1 Ağustos 2014 tarihinde yururluge giren Avrupa Konseyi  Uluslararasi Istanbul Sözleşmesi geregi Milli Egitim Bakanligi mufredata zorunlu ders olarak toplumsal cinsiyet esitligini ders olarak eklemeliydi. Ancak AÇSP Bakanliginin Kadina karsi siddetin onlenmesi 3. Eylem Planinda referans alinan Istanbul sozlesmesinin uygulanmasi bir yana sözleşmeye yonelik kaldırılması çalışmalarına da  taniklik ettik.
Yine anılan eylem planinda yer almasına ragmen Turkiye de Bakanligin direk kadina siddet konusunda hizmet sunacak  acil yardim hattinin olmayisi. Bu konu da STK olan Federasyonun uhdesinde kalmıştır.
Bu yuzden bu hattın işlevselliğini sahada daha genis kitlelere duyurmak adina  yerel yonetimlerle isbirligi protokolleri imzalamaktayız.''

DESTEK VEREN BELEDİYELER

Güllü şiddet gören kadınlara destek veren, acil yardım hattı protokolunu imzalayan belediyeleri de şöyle sıraladı

Antalya Buyuksehir
Izmir Buyuksehir
Ankara Buyuksehir
Edirne Belediyesi
Seyhan Belediyesi
Cankaya Belediyesi
Manavgat Belediyesi
Alanya Belediyesi 
Belediyeler böylelikle sinirlari icinde yasayan magdur vatandasa uzmanlik alani bu konu olan hattan destek almaktadır.
Hatti arayana cevap  veren  Psikolog mağdura  içinde bulundugu süreci en iyi sekilde cozume ulaştırmaya yonelik önerileri sunuyor.

25 Kasim kadina siddetle mucadele gunu icin daha bircok belediye ile Acil Yardim Hatti Protokolu imzalanacaktir.
0 212 656 96 96
0 549 656 96 96 numarali hat magdura cozum icin çalışmalarina devam etmektedir.


ÖNCEKİ CHP'li Kadın vekiller Nafaka hakkının peşine düştü SONRAKİ Bakan Soylu'yu eleştirdi,hayatı kaydı