• USD  32,37
  • EURO  34,72
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.394,98
SON DAKİKA

Sigara ve aşırı alkol tüketenlere bir kötü haber daha

Sigara ve aşırı alkol tüketenlere bir kötü haber daha

29 Ocak 2016 15:45

Özellikle mide ağrısı ile birlikte ishal, kabızlık, kilo ve iştah kaybı yaşayanların kolon kanseri riskina karşı muayene olmalarına dikkat çekildi.


Kolon kanseri ve belirtileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Op. Dr. Hakan Akıncı, erken tanı ve teşhisin önemine dikkat çekti.

Kolon kanserinin de kolonun bitiş kısmındaki rektumda gelişim gösteren kanser çeşidi olduğunu dile getiren Akıncı, söz konusu kanserin belirtilerini şöyle sıraladı:

"Mide ağrısı, ishal, kabızlık, kilo kaybı, iştah kaybı, kusma, anemi (kansızlık), sarılık, dışkıda kan, normalden ince dışkı, dışkı renginde değişim (koyu renkli ve yoğun sıvı şeklinde), karın bölgesinde şişkinlik, gaz sancısı ve kramplar."

Söz konusu belirtilerin görülmesi halinde mutlaka uzman bir doktora başvurulmasını öneren Op. Dr. Akıncı, "Bu semptomlar kolon kanserinin ileri evrelerinde şiddetli bir şekilde görülmektedir. Bu nedenle düzenli olarak yapılan kontrollerle erken dönemlerde teşhis edilerek, kolon kanseri tedavisi başarılı bir şekilde sonuçlanması için oldukça kritik bir öneme sahiptir." şeklinde konuştu.

bazı iyi huylu tümörlerin de Kolon kanserine neden olabildiğine dikkat çeken Akıncı, ailede meme kanseri hikayesi, ailede kolon kanseri hikayesi, sigara ve aşırı alkol tüketimi, Kolon ve rektumda oluşum gösteren polipler, kırmızı ve işlenmiş et ağırlıklı beslenme, iltihaplı bağırsak hastalıkları ile 50 ve üzeri yaşlardan sonra kolon kanseri riskinin artış gösterdiğini kaydetti


alkol, kanser, sigara, prof.hakan akıncı, mide ağrısı, ishal, kabızlık, kolon
ÖNCEKİ 'Askeri casusluk' davasında tüm sanıklara beraat SONRAKİ Meryem Uzerli ile Murat Yıldırım'ın aşk bilmecesi