• USD  32,57
  • EURO  34,99
  • BORSA  9.891,17
  • ALTIN  2.460,00
SON DAKİKA

Sınır hattında savaş şiddetlendi

Sınır hattında savaş şiddetlendi

28 Eylül 2020 11:02

Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalar bu sabah şiddetini artırarak devam ederken, iki ülke de cepheye ağır silahlar konuşlandırdı.


Ermenistan ve Azerbaycan hattında çatışmalar tüm gece sürdü
Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalar bu sabah de devam ederken, iki ülke de cepheye ağır silahlar konuşlandırdı.


Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Azeri güçleriyle çatışmaların bu sabah tekrar hızlandığı ifade edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Ermenistan güçlerinin Azerbaycan'ın Terter kasabasına top ateşi açtığını söyledi.

TALIŞ KÖYÜ'NDE HAKİMİYET AZERBAYCAN ORDUSU'NDA
Azerbaycan ordusu, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlattığı karşı saldırıda Talış köyü etrafındaki bazı yüksekliklerde kontrolü ele geçirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermenistan ordusunun mevzilerine füze ve toplarla darbe indirildiği, Ermeni güçlerin geri çekildiği bildirildi.

Terter bölgesi yakınlarındaki Talış köyü etrafındaki bazı yüksekliklerin işgalci güçlerden temizlendiği ve Ermeni güçlerin ağır kayıplar verdiği aktarıldı.

Bakanlık, Ermeni askerlerin cesetlerinin havadan çekilmiş görüntülerini de paylaştı.

DAĞLIK KARABAĞ: 31 ASKER HAYATINI KAYBETTİ
Dağlık Karabağ yönetimi, Azerbaycan'ın açtığı top ateşi ve hava saldırısı sonucu dün ve bugün toplam 31 askerinin hayatını kaybettiğini ve 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

İki ülke arasındaki çatışma 2016 yılında bu yana gerçekleşen en şiddetli çatışma olurken, dünyanın önemli doğalgaz ve petrol boru hatlarının geçtiği Kafkasya'daki istikrar hakkındaki endişeleri artırdı.


ermenistan, azerbaycan, karabağ
ÖNCEKİ Bebek'teki skandal partiye ceza yağdı SONRAKİ RTÜK o programı incelediğini açıkladı