• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Siyasiler oylarını kullandı

Siyasiler oylarını kullandı

24 Haziran 2018 11:11

Saat 08.00'da başlayan oy verme işlemi 17.00'da sona erecek


3 Kasım 2019'dan 24 Haziran 2018'e çekilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi için Türkiye sandık başına gidiyor. Saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'da sona erecek. 

CHP adayı Muharrem İnce
CHP'nin cumhrubaşkanı adayı Muharrem İnce oyunu Yalova'da Saffet Çam İlkokulu'nda kullandı. İnce, eşi, oğlu ve geliniyle birlikte oy kullandı. 1118 nolu sandıkta oyunu kullanan İnce, "Hayırlı uğurlu olsun vatana millete. En iyisi neyse o olsun. Şimdi Ankara'ya gidiyorum. Akşam YSK'nın önünde olacağım" dedi. 

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş
HDP'nin 4 Kasım 2016'dan bu yana cezaevinde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, oy verme işlemini gerçekleştirdi. Kişisel sosyal medya hesabından oy verdiğini duyuran Demirtaş, "Herkesin sandığa giderek ülkenin geleceği için, tercihini demokrasiden yana kullanmasını diliyorum. Oy verme işleminin sakin ve huzurlu bir ortamda tamamlanmasını umuyorum" dedi.

Öte yandan Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş da saat 08.15'de oyunu ilk kullanan vatandaşlardan oldu. Başak Demirtaş, "Bugün çok erkenden gelip oyumu kullandım. Çünkü bu gün çok güzel bir  olacak inanıyorum. Çok heycanlıyım. Yıllardır yaşadığımız haksızlığa ve hukuksuzluğa son vermek bugün itibari ile artık bizim elimizde" sözlerini sarf etti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener
İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener oyunu saat 10.30'da Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesinde kullandı. Akşener, "Bu seçimlerin hem hayırlı olmasını hem gerçekten seçmenin hür iradesini yansıtmasını diliyorum" dedi.

Meral Akşener oy kullandıktan sonra çıkışta yaptığı açıklamada "Çok farklı seçime gittik, gidiyoruz. Hem partili cumhurbaşkanını hem milletvekili seçiyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Demokrasilerde herşey tartışılabilir ama bir tek hür idaredeyle seçmenin verdiği yaptığı tercihin sandık sonuçlarına itiraz edemezsiniz. En önemli kelimede hür iradedir. Bu seçimlerin hem hayırlı olmasını hem gerçekten seçmenin hür iradesini yansıtmasını diliyorum" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli
HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Sezai Temelli, oyunu seçim bölgesi olan Van'da Cumhuriyet Lisesi’nde kurulan 1068 nolu sandıkta kullandı.

Temelli, "Türkiye'nin her yerinde sandıklara sahip çıkıyoruz. Bugün güzel bir gün, umut dolu bir gün. Bu umudu umuyorum ki bugünden yarına taşıyacağız. Şu an sandık güvenliği ile ilgili bize gelen aksi bir durum yok. Türkiye her şeye rağmen demokratik bir seçim gerçekleştirecektir" dedi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal
AKP  Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Doğukent Mahallesi'ndeki Yaşar Gölcü İlkokulundaki 2072 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Ünal burada, "Akşam alınacak sonuçlar milletimizin iradesidir. Milletimizin kararı da bizim başımız gözümüz üzerinedir. Bu kararın ülkemiz hakkında hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı ve 27. Döenm Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Soylu, saat 09.20'de oyunu kullanacağı Gaziosmanpaşa'da Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki Dobruca Ortaokulu'na geldi.

Soylu, "İnanıyorum ki hem ülkemiz için hem milletimiz için hem de yarınlarımız için milletimiz, her zaman verdiği gibi en doğru en güzel kararı verecektir. Milletimizin bu vermiş olduğu karara da hepimiz tabiyiz. Allah hayırlı ve uğurlu etsin inşallah" açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve eşi Nigar Işık, oylarını Kocaeli'nin Başiskele ilçesine bağlı Bahçecik Damlar İlkokulu 1043 nolu sandıkta kullandı. Fikri Işık seçimlerin demokrasi, ülke ve millet için hayırlı olması dileklerinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Türkiye demokratik olgunluğa ulaşmış bir ülke. Seçimlerden önce hangi tartışma olursa olsun, adaylar alanlarda hangi dili, hangi ifadeleri kullanırsa kullansınlar, oy verme günü Türkiye de büyük bir sükunet hakim olur. Çok nadir münferit olaylar dışında Türkiye'nin sandık huzurunu bana göre pek çok dünyadaki demokrasiyi kıskandıracak olgunluktadır. Bu aslında Türkiye'nin demokratik olgunluğunun da en önemli göstergesidir. Oyumuzu kullandık. İnsanlar sandıklara gelip oyunlarını kullanıyorlar. Bugün de inanıyorum ki; büyük bir huzur içerisinde sükunet içerisinde ve büyük bir kardeşlik içersinde herkes gelecek ve oyunu kullanacak, demokratik tercihini yapacak ve bu tercih sonucunda Türkiye'de önümüzdeki 5 yıl hizmet edecek hem Cumhurbaşkanı ve TBMM seçilmiş olacak."

Siyasetçilerin yaptığı yanlışların halk tarafından sandıklarda düzeltildiğine defalarca şahit olduğunu söyleyen Fikri Işık, şöyle konuştu:

"Ben Türkiye'de bugüne kadar halkın hiç yanlış yapmadığı inancındayım. Siyasetçilerin yaptığı yanlışın halk tarafından sandıklarda düzeltildiğine defalarca şahit olduk. Doğru yapan siyasetçinin sandıkta desteklendiğini ve ülkenin bu sayede demokratik yolda emin adımlarla yürüdüğüne inanan insanlardanım. Bu seçimde de halkımız en doğru kararı verecek. Seçime katılımın en iyi olmasını bekliyorum. Bütün halkımızın mutlaka ama mutlaka gelip oyunu kullanması, inandığı kişiye, partiye oyu vererek Türkiye'nin geleceğine katkı sunmasını istiyorum. Sonucun şimdiden şehrimiz, ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

CHP milletvekili Tuncay Özkan
CHP basından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan oyunu kullandı. Özkan, "Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir diyerek İzmir Atatürk Lisesi'nde oyumuzu kullandık. Vatana ve ulusumuza hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

 


Başbakan, türkiye, süleyman soylu, fikri ışık, olgunluk
ÖNCEKİ Yattığı yerden 25 milyon tıklandı SONRAKİ Seçime kan bulaştı