• USD  32,39
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.398,78
SON DAKİKA

Standart and Poor's Türkiye'yi değerlendirdi

Standart and Poor's Türkiye'yi değerlendirdi

06 Kasım 2017 11:04

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin kredi notu koruduğunu bildirdi. Türkiye'nin yatırım yapılabilir notu "negatif".


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü koruduğunu açıkladı.

Standard & Poor's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu da "BB+" olarak kaydetti. Türkiye'nin not görünümününse değişiklik göstermediğini "negatif" olduğu bildirildi. S&P'den yapılan açıklamada 15 Temmuz darbe girişimine rağmen, Türkiye ekonomisinin güçlü mali hareketiyle darbe girişimine olumlu tepki verdiği kaydetti.

Türkiye'nin not görünümüne ilişkin S&P, enflasyon baskılarının durulması durumunda Türkiye'nin not görünümünün "durağana" revize edilebileceğinin de altı çizildi.

ENFLASYON YATIŞIRSA NOT DEĞİŞEBİLİR

Öte yandan S&P'nin bugün açıkladığı raporda Türkiye'nin yeni kırılgan 5 ülke arasında olduğunu bildirdi.

Türkiye, yeni kırılgan 5'li grubun içerisinde daha önce de eski kırılgan grubun içinde yer alan tek ülke durumunda. Kırılgan 5'li grubuna yeni eklenen ülkeler, Pakistan, Arjantin, Katar ve Mısır.


türkiye, kredi notu, s&p, standart and poor's
ÖNCEKİ Altın, haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı SONRAKİ İlkokul 1. ve 2. sınıflar için hazırlanan kitapta geçen ifadeler okuyanları şoke etti