• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Star yazarından İmamoğlu'na sorular

Star yazarından İmamoğlu'na sorular

14 Mayıs 2019 11:14

Star yazarı Ahmet Kekeç'in bugünkü yazısı seçim kampanyası döneminde Cumhur İttifakı'nın hangi konuları öne çıkaracağının işaretini verdi.


Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, bugünkü köşesinde, İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na bazı soruları yöneltti.

Kekeç'in yazısının bir bölümü şöyle:

"Halkla bire bir teması seven ve onlarla her şeyi paylaşan İmamoğlu, iki konuya hiç girmiyor ya da çok az giriyor: 

BİR- PKK... 

İKİ- FETÖ... 

Konuşması gerektiğinde acele birkaç cümle kuruyor (özellikle PKK’yla alakalı), ama FETÖbahsine ve bu örgütün 15 Temmuz’da başımıza açtığı gailelere hiç girmiyor... 

Neden? 

Yeni bir “suç duyurusuna” konu olmayacağını bilsem, Ekrem Efendi’nin Samanyolu TV’de yorumculuk yaptığı şanlı şike operasyonu günlerine gönderme yapıp bir “cevap” bulmaya çalışırdım ama İmamoğlu “spekülasyonlar” ve “anıştırmalar” için de suç duyurusunda bulunuyor. Boş yok... 

O zaman spekülasyon ve anıştırma yapmayalım... 

Şunu yapalım: 

İmamoğlu’nun FETÖ konusunda niçin kırılgan ya da suskun olduğunu (daha doğrusu niçin böyle bir görüntü verdiğini) soralım. 

Samanyolu TV’nin eski yorumcusu İmamoğlu, “Hain FETÖ örgütü” lafı dışında, bu örgütle ilgili içimizi serinletecek bir tavır içine girmedi... Ya da biz görmedik... Darbe günü (yani 15 Temmuz günü) Brüksel’deydi. Darbenin “yenilgiye” uğrayacağını bile bile (çünkü darbenin yenilgiye uğrayacağı, köprü geçişe kapandıktan bir-iki saat sonra belli olmuştu), sosyal medya hesabından bazı paylaşımlarda bulundu ve darbeye direnen halkı “içeri”sokmaya çalıştı. Daha sonra, bu tutumunu tavzih edecek bir eylemde bulunmadı. “Serinliğini” korudu. 

Bu serinlik, sadece İmamoğlu’na has bir durum değil. 

Neredeyse bütün CHP’lilerde (CHP yönetici kadrolarında) var bu “serinlik” ya da “aldırışsızlık...”


pkk, fetö, ekrem imamoğlu, ahmet kekeç
ÖNCEKİ ABD'de cami kundaklandı SONRAKİ Mansur Yavaş seçim vaadini gerçekleştirdi