• USD  32,21
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.088,83
  • ALTIN  2.427,20
SON DAKİKA

Süleyman Soylu o geceyi anlattı

Süleyman Soylu o geceyi anlattı

14 Temmuz 2017 10:30

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Habertürk TV'nin 15 Temmuz özel röportajına konuk oldu


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , 15 Temmuz'da yaşadıklarını Habertürk TV'ye anlattı. Soylu, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlardan bahsederken duygusal anlar yaşadı.

İşte Bakan Soylu'nun 15 Temmuz gecesi yaşadıkları;

DARBE GİRİŞİMİNİ NASIL ÖĞRENDİ?

"Çalışma bakanlığında mesaim devam ediyordu. Çalışırken zannediyorum Ankara Gençlik Kolları başkanlığımızdan bir telefon geldi. Hakkarili gençlerin Ankara'da olduğunu üç dört günlük periyodik programlarının bulunduğunu, benimle görüşürlerse çok memnun olacaklarını söylediler."


"Ben de bir saatlik bir zaman ayırabileceğimi ve bir saatte gençlerle beraber olabileceğimi söyledim ve o saatte onlar geldiler gençler geldiler. Konferans salonunda karşılıkla demokrasiyi Türkiye'nin geleceğini konuştuk."

"Hayallerimizi, terörün biteceğini konuştuk.Toplantının sonuna doğru bir telefon geldi. Sosyal Güvenlik Kurulu Başkanı'nın acilen benimle görüşmek istediğini söylediler."

"Hem Boğaz Köprüsü ile ilgili görüntüleri aktardı hem de havada uçakların olduğunu Ankara'da alçak uçuş yaptıklarını bir tuhaflık olduğunu ifade etti.Ben bir tek soru sordum: Uçaklar meclisin üzerinde uçuyor mu? diye. Uçuyor dediler. O zaman "darbe var" dedim."

"Gençlere hiçbir şey hissettirmeden konuşmamızı toparlayalım dedik bitirdik. Onlar bir fotoğraf çektirmek istedi Bakanlığın önünde. Benim için saatler alan zaman dilimiydi çabuk çabuk çektirdik hemen yukarı çıktım, odama geçtim. Televizyon açıktı arkadaşlar bana köprünü üzerindeki görüntüyü gösterdi."

"Hemen başbakanımızı aradım. "

"Nasılsınız?" dedim.

"Bu ne maskaralık Süleyman Bey" dedi.

Karşılıklı konuşmaya başladık. "Galiba darbe oluyor" dedim. "Talimatınız emirleriniz nedir?"

"Sizin hemen Çankaya Köşküne geçmeniz lazım orada toplanalım." dedi

"Bir taraftan cep telefonları ile konuşuyorum." 


meclis, uçak, habertürk, süleyman soylu, boğaz köprüsü, çankaya, darbe
ÖNCEKİ Erdoğan: CHP'nin mitingine 170 bin kişi katıldı SONRAKİ Dünyaca ünlü şirketi 4 ayda batırdı