• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

Suriye için anlaşma sağlandı

Suriye için anlaşma sağlandı

14 Kasım 2015 19:18

Viyana'da gerçekleştirilen Suriye görüşmelerinin ardından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de 6 ay içinde geçiş hükümetinin kurulması ve 18 ay içinde seçimlere gidilmesinin kararlaştırıldığını duyurdu.


ABD ve Rusya'nın ortak girişimiyle Avusturya'nın Başkenti Viyana'da Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm bulmak amacıyla başlatılan, 17 ülke, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Arap Ligi temsilcilerinin katıldığı görüşmeler sona erdi. Görüşmelerin ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura görüşmelerin sonucuna ilişkin olarak ortak bir açıklama yaptı.

Reuters'ın haberine göre, 6 ay içerisinde geçici hükümet kurulacağını ve 18 ay içerisinde seçim yapılmasına karar verildiğini aktaran Kerry, Esad'ın geleceğine ilişkin bir anlaşmaya varılmadığını söyledi. Kerry, tarafların, Suriye hükümeti ve muhalifler arasındaki siyasi sürecin 1 Ocak'ta başlaması konusunda hemfikir olduklarını söyledi. BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin Suriye'de ateşkes için kanun çıkarma konusunda da anlaştıklarını belirten Kerry, ateşkesin Nusra, IŞİD veya diğer terör örgütlerini kapsamayacağını vurguladı. 


suriye, birleşmiş milletler, john kerry, anlaşma sağlandı
ÖNCEKİ El-Nusra operasyonunda kelepçe yok SONRAKİ Paris saldırıları G20 Zirvesi'nde en öncelikli konu olacak