• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Suriye'lilere turkuvaz kart geliyor

Suriye'lilere turkuvaz kart geliyor

13 Haziran 2016 14:38

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, nitelikli yabancı çalışanlara Turkuaz kart verileceğini açıkladı.


Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu toplantısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’de yaşayan mültecilerin yasal olarak çalışmasının önünün açılacağını belirterek “Yabancıların Türkiye’deki çalışmalarına ilişkin şartlar iyileştiriliyor, esneklik sağlayıcı düzenlemeler yapılacak. Suriyeli ve benzeri mülteciler için daha kolay çalışma izni verilmesinin önü açılacak.” dedi.

Bakan Canikli, nitelikli yabancı çalışanlara Turkuaz kart verileceğini söyledi. Öte yandan Canikli, “Türkiye’ye giriş yasağı olanların dışında kamu sağlığı ve güvenliği açısından sakıncalı kişilerin çalışma izinleri iptal edilebilecek.” dedi.

TURKUAZ KART AÇIKLAMASI
Aralık ayında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Turkuaz kart sisteminin getirileceğini açıklamıştı. Turkuaz kartın ABD’nin “Green Card” sistemine benzer niteliklerde olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Nitelikli insan gücü için çalışma izni 'Turkuaz kart' sistemi ile özellikle gelmelerini arzu ettiğimiz kişiler için ara alan oluşturacağız. Böylece en kaliteli insan unsurunun Türkiye'ye gelişini temin edeceğiz” demişti.


ahmet davutoğlu, abd, babakan yardımcısı nurettin canikli, green card
ÖNCEKİ Yataktaki görüntülerini kaydedecektim SONRAKİ Nurseli İdiz için şaşırtıcı suçlama