• USD  32,53
  • EURO  34,93
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.435,24
SON DAKİKA

Suudi Arabistan: Rusya saldırıları durdursun!

Suudi Arabistan: Rusya saldırıları durdursun!

01 Ekim 2015 12:50

Suudi yetkililer, dün Suriye'de hava operasyonu düzenlemeye başlayan Rusya'ya tepki gösterdi ve saldırıları durdurmaları yönünde çağrıda bulundu.


Rusya’nın dün Suriye ’de terör hedeflerine yönelik ilk kez havaoperasyonu düzenlemesinin yankıları sürüyor. Suudi Arabistan’dan ise operasyonlara tepki geldi.

El Arabiya’nın haberine göre, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’nun hava saldırıları sonucu Humus ve Hama’da 36 sivilin yaşamını yitirdiği yönündeki iddiasını destekler nitelikte açıklama yapan Suudi Arabistan'ın BM Daimi Temsilcisi Abdullah el-Muallimi, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, “Suriye’ye yakın zamanda varan ülkeler, Beşşar Esad’ın vahşi rejimini ve onun Hizbullah gibi yabancı gruplardan terörist müttefiklerini desteklerken IŞİD’le savaştığını iddia edemez” ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan'ın BM Daimi Temsilcisi Abdullah el-Muallimi

Muallimi, Humus ve Hama’da IŞİD’in bulunmadığını iddia etti ve “Bu saldırılar masum kurbanlar verilmesine yol açtı. Operasyonun derhal durdurulmasını ve yeniden tekrarlanmamasını talep ediyoruz” dedi.

Radikal


 

Fransız Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ise başkent Paris’te yaptığı açıklamada, “Merak uyandıracak şekilde, Rusya IŞİD’i vurmadı. Sonucu sizin çıkarmanıza izin vereceğim” ifadesini kullandı.


 

'BİZ ŞAM'IN İSTEĞİYLE HAREKET EDİYORUZ'

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Rusya’nın uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini vurgulayarak, “Dürüst olmak gerekirse, Fransız hava saldırılarıyla Rus hava saldırıları arasındaki farkı bilmiyorum. Sadece bir fark var, biz Şam’ın isteği üzerine hareket ediyoruz” dedi.


rusya, suriye, muhalifler, suudi arabistan, saldırıları durdursun
ÖNCEKİ Merve Boluğur hamile mi SONRAKİ Dursun Çiçek 6 yıl sonra Genelkurmay'da