• USD  32,30
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.139,16
  • ALTIN  2.461,09
SON DAKİKA

Taksim'den Beşiktaş'a yürümek isteyenlere müdahale

Taksim'den Beşiktaş'a yürümek isteyenlere  müdahale

01 Mayıs 2017 10:18

Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti, Talimhane'den Taksim Meydanı'na girmeye çalışan bir grup gözaltına alındı.


Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.  Barbaros Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, önce Beşiktaş Meydanı'na, ardından da Taksim'e yürümek istedi. Grubu uyaran polis, yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirtti. Buna rağmen yürümekte ısrar eden gruba polis müdahale etti. Gözaltına alınan göstericiler, çevik kuvvet minibüsüne götürüldü. Bu sırada bazı göstericilerin polise direndiği göründü. Beşiktaş'ta gerginlik sürüyor.


PANKART VE DÖVİZLERE "FOTOĞRAFLI" KONTROL


SAAT 09:50: Bakırköy'deki 1 Mayıs kutlamalarına katılanlar daha önce alışık olmadıkları bir kontrolden geçiriliyor. Kutlama için arama noktasına gelenler görevli polis tarafından aramadan geçiriliyor. Daha sonra görevli sivil polis memurları akıllı telefonlarla alana sokulan her pankart ve dövizi fotoğraflıyor. Bazen polisler bazen de 1 Mayıs katılımcıları pankart ve dövizleri açarak polis memurunun fotoğraf çekmesine yardımcı oluyor. Kontrolden geçen pankart ve dövizlerin fotoğrafları polis tarafından amirlerine gönderiliyor. Onay alan ve kayda geçen pankart ve dövizlerin içeri alınmasına izin veriliyor.


 

1 Mayıs'ta Ankara'da bir ilk
 

İSTİKLAL CADDESİ'NDE DE İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

SAAT 09:30: İstiklal Caddesi üzerinde de iki kişi pankart açarak slogan atmaya başladı. Polis ekipleri hemen şahıslara müdahale etti. Şahıslar polis tarafından gözaltına alınarak, polis merkezine götürüldü.


beşiktaş, polis, bakırköy, müdahele, 1 mayıs, onay, pankart
ÖNCEKİ KONDA'dan geçersiz oylarla ilgili ilginç açıklama SONRAKİ Deniz Seki’nin tahliyesi belli oldu