• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

Tankımızı vuran Işid'lilere operasyon :32 ölü

Tankımızı vuran Işid'lilere operasyon :32 ölü

19 Nisan 2016 19:04

Türk tankını vuran Işid'lilere düzenlenen iki ayrı operasyonda Işıd kampları vuruldu 32 terörşst öldürüldü


Kuzey Iraktaki Başika Gedu Üs Bölgesi yakınlarında konuşlu olan Türkiye’ye ait tanka IŞİD’li teröristler tarafından ‘Corvet’ tipi tanksavar silahı ile saldırıda bulunuldu. Saldırıda şehit yada yaralanan asker olmazken, IŞİD’li teröristlerin bulunduğu bina 8 mermi ile havaya uçuruldu. Bina çevresinde bulunan ve kaçmaya çalışan IŞİD’li teröristlerin bulunduğu 5 araç ile 3 motosiklet ise hareket halindeyken imha edildi. Her iki operasyonda 32 IŞİD’li etkisiz hale getirildi.

TÜRK TANKININ BÖYLE VURULDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Dün saat 16.15′te Başika’daki Gedu Üs Bölgesi’nin 4-5 km ilerisindeki güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgeye IŞİD’li teröristler tarafından ‘Corvet’ tipi tanksavar silahı ile saldırıda bulunuldu. Saldırıda tank üzerinde bulunan reaktif zırhlar (tankın ana gövdesini ve merminin içeri nüfuzunu önleyen özel bir zırh sistemi) mermiyi püskürttü ve tank ve içindekiler zarar görmedi. Tanktaki reaktif zırhlar patlama etkisiyle havaya fırladı ve periskopta hasar meydana geldi. Görüntüde havaya fırlayan parçaların reaktif zırhlı parçalar olduğu belirtildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre saldırının ardından tank mevzi değiştirerek füzenin geldiği teras bölgesindeki IŞİD’li teröristlerin bulunduğu bina atılan 8 mermi ile havaya uçuruldu ve 10 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildi. Bina çevresindeki bulanan diğer IŞİD’li teröristler 7 araç ve 4 motosiklet ile kaçmaya başladı. Yapılan atışlarla 5 araç ve 3 motosiklet hareket halindeyken imha edildi. Düzenlenen her iki operasyonda 32 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede tespit edilen IŞİD hedeflerinin vurulmaya devam edildiği öğrenildi. IŞİD’li teröristlerin tanka gerçekleştirdiği saldırıda şehit yada yaralanan askerin olmadığı belirtildi.

KİLİS’E TANK VE ZIRHLI ARAÇ SEVKİYATI

Gaziantep’ten Suriye sınırındaki Kilis’e, tank ve zırhlı araçlar ile asker sevkiyatı yapıldı.



Gaziantep 5′inci Zırhlı Tugay Komutanlıgı’ndan öğleden sonra güvenlik önlemleri arasında yola çıkan tank, zırhlı araç ve askeri personelik yer aldığı konvoy yola çıktı. Kilis’e ulaşan tank ve diğer zırhlı araçların Öncüpınar Sınır Kapısı ile IŞİD denetimindeki Bab bölgesinin karşısında bulunan Elbeyli İlçesi’ndeki sınırın hattına konuşlandırılacağı öğrenildi.


suriye, ışid, gaziantep, tank, başika, öncüpınar, Tankımızı
ÖNCEKİ İki kızkardeşten kötü haber geldi SONRAKİ Dokunulmazlıklar haftaya kaldı