• USD  32,21
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.055,98
  • ALTIN  2.417,66
SON DAKİKA

Tarihimizde ilk kez kasırga geliyor

Tarihimizde ilk kez kasırga geliyor

27 Eylül 2018 10:37

Türkiye'de daha önce görülmemiş bir meteorolojik olayın eşiğindeyiz. Küresel tahmin modellerine göre Türkiye'ye adım adım bir kasırga geliyor.


Son dakika tahminleri korkuttu. Küresel tahmin sistemlerindeki modellere göre Türkiye’ye afet boyutunda hasarlar verebilecek bir meteoroloji olayı adım adım yaklaşıyor. Eğer İyon Denizi üzerindeki kasırga yönünü değiştirmezse 30 Eylül Pazar günü Ege kıyılarına ulaşması, en büyük etkiyi ise Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Balıkesir kıyıları hattında oluşturması bekleniyor. Kasırga’nın Ege Bölgesi’nin geçtikten sonra Marmara Denizi üzerinden İstanbul’u etkileme ihtimali de bulunuyor. Yakın tarihimizde bu şiddette bir fırtınanın yurdumuzu etkilediğine dair bir kayıt bulunmuyor.  Adım adım rotası kesinleşecek olan kasırga ile ilgili son dakika tahminleri anbean sozcu.com.tr’de olacak…

YUNANİSTAN’I VURMAZSA TEHLİKE BÜYÜK!

İlk olarak Havaforum Twitter hesabı tarafından duyurulan Tropical Medicane kasırgası adım adım yaklaşıyor cumartesi günü Yunanistan’ın güneyine ulaşacak olan kasırga, eğer Yunanistan’da hiçbir kara parçasına yükünü boşaltmadan yurdumuz kıyılarına erişirse tehlike beklenenden daha büyük olabilir. Eğer kasırga Yunanistan’a yükünü boşaltmazsa beklenen rüzgarlarla beraber metrekareye 100 kilogram dolaylarında yağışı da getirecek.

BOFOR ISKALASINDA SON SEVİYEYE ULAŞILACAK

Bazı notkalarda 150 KM hızı aşması beklenen rüzgar tehlike oluşturacak. Özellikle kıyı kesimlerde ciddi etkiler oluşturabilecek rüzgar ve yağışlarla beraber metrelerce yükseklikte dalgalar da bekleniyor. İzmir'de bofor rüzgar ıskalasında son ölçek olan 12 bofor kuvvetine ulaşması bekleniyor.

 


meteoroloji, yunanistan, marmara, ege, kasırga, dalga
ÖNCEKİ Adnan Oktar'ın karakutusundan olay itiraflar SONRAKİ Atalay Filiz hakkında flaş gelişme